Елитът в ските тренира при перфектни условия в Боровец

Елитът в ските тренира при перфектни условия в Боровец | StandartNews.com

Слънчево време и отлично подготвено трасе посрещнаха състезателките за първата тренировка в Боровец, преди стартовете в гигантския слалом за жени за Европейската купа. Точно в 10,00 ч на писта "Попангелов" бе даден старт на свободната тренировка в която взеха участие всички заявени 62 състезателки от 16 нации.

Сред тях бе и лидертата за трофея в гигантския слалом в Европейската купа Стефани Брунер (Ав). От началото на сезона тя има 4 победи в ЕК и едно второ място. Брунер има 571 т в дисциплината и води на Каролине Пихлер (Ит) с 226 т. При успех в Боровец тя ще спечели предсрочно малката купа. От елита в Европейската купа в най-стария български планински курорт е и лидерката за големия трофей Марен Шьолд (Нор).

Всички състезателки обявиха, че са много доволни от състоянието на пистата и гостоприемството в реновирания хотел "Рила".

Стартовете в Боровец ще са под номер 27 и 28 от общо 32 през сезона от календара на Европейската купа.

С най-голям отбор в Боровец идва Австрия - 11 алпийки. България ще бъде представена от водещите си 4 състезателки - Мария Киркова, Вера Асенова, Даниела Елинова и Михаела Кехайова.

Тази вечер от 17,45 ч на сцената пред хотел "Рила" ще се проведе официалната церемония по тегленето на жребия за първия гигантски слалом от Европейската купа на 12 февруари.

Стартът на първия манш на 12 февруари ще е в 11,00 ч, а на втория в 14,00 ч. По правилника на ЕК за втория манш се класират първите 60 от първия, като най-добрите 30 стартират по обратен ред, а след тях и останалите.

Официалното откриване на Европейската купа в Боровец ще е на 12 февруари в 17,45 ч. След него ще е и церемонията по награждаването на призьорките от първия гигантски слалом, а веднага след това ще се тегли и жребия за старта на 13 февруари.

Сред гостите на първия старт и откриването ще са единственият 5-кратен носител на Световната купа в алпийските ски при мъжете Марк Жирардели, скиор №1 на България Петър Попангелов, както и Красен Кралев, министър на младежта и спорта, и Николина Ангелкова, министър на туризма.

С първия старт на 12 февруари ще се сложи началото и на тържествата по повод 120-годишнината от основаването на Боровец като планински курорт. Входът и за двата старта е свободен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай