Eкипажите на Hyundai Racing Trophy с успешни тестове преди рали „Сливен”

Eкипажите на Hyundai Racing Trophy с успешни тестове преди рали „Сливен” | StandartNews.com

Двата екипажа на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy - Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев и Дочо Цвятков с ко-пилот Линда Багерова получиха първите си мисии от новия треньор в екипа Петър Гьошев преди третия кръг от състезанието на рали „Сливен".
Вчера в екипът на Hyundai Racing Trophy организира тест с екипажите ден преди старта на рали „Сливен". Петър Гьошев избра етапа Моллова гора, който е бил част от всички издания на рали „Сливен", но тази година се е образувало свлачище и отсечката няма да е част от 35-ото издание на състезанието.

„Етапът Моллова гора е идеален за ползване като тестова отсечка. Тренировките с екипажите Григор Григоров/Янаки Янакиев и Дочо Цвятков/Линда Багерова преминаха добре и двамата пилоти се представиха на високо ниво. Имаше забележки от моя страна, но се надявам да са ги коригирали и да са възприели добре моя упрек. Тяхната мисия за това състезание е да го завършат успешно, защото това е може би най-тежкото рали състезание в България. На рали „Сливен" са най-класическите отсечки, като например Стара река, Българка и това прави състезанието по-тежко от рали „България".

Рали „Сливен" е състезание, на което във всяко издание, до последния етап не се знае кой е победител. Отсечките са много технични, много трудни, с много фракция, променливи настилки и има много камъни по пътя. Пилотите трябва да пазят гумите, защото едно спукване може да забави времето им с 4-5 минути. След това е почти невъзможно да се навакса това време, ако другият им конкурент няма проблем.
Екипажите трябва да пазят колите, не само гумите. Казах им, че на етапа Българка трябва много добре да успеят да съхранят спирачките на колата, да не ги претоварват много, за да не останат във финала на етапа без никакви спирачки.

Това е най-важно и това е тяхната мисия - да съхранят автомобилите и гумите до финала на състезанието и който направи по-малко грешки, той ще се класира напред в шампионата. Аз ще ги наблюдавам по етапите и ще влизам в отсечките да ги гледам как минават, ще им меря междинните времена, за да имам нужната информация и да направим разбор след състезанието", заяви треньорът Петър Гьошев преди старта на третия кръг от едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy.

След два кръга от шампионата, разликата в точките между двата екипажа е само 6 т. и надпреварата в предстоящото рали ще е изключително оспорвана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай