Екипажите на Hyundai Racing ще участват в Рали "Сливен"

Екипажите на Hyundai Racing ще участват в Рали "Сливен" | StandartNews.com

Два екипажа ще вземат участие в третия кръг на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy, който е част от рали „Сливен". 35-ото издание на състезанието ще се проведе тази седмица, 4-6 август, с център Сливен.

Екипажите, които ще се състезават, са победителите от първия кръг на рали „Твърдица-Елена" - Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев, шампионите от втория кръг на рали „България" - Дочо Цвятков с ко-пилот Линда Багерова. Разликата в точките между двата екипажа е само 6 т. и надпреварата в предстоящото рали ще е изключително оспорвана.

И двата отбора се борят за първото място и споделиха, че се надяват да завършат с по-добро време от конкурентите си.
Участие в състезанието няма да вземе екипажа Симеон Симеонов/Добрин Борисов. Ралито съвпада по дати с четвърти кръг от Републиканския шампионат по картинг, където Симеон Симеонов заема второ място в генералното класиране и се бори за шампионската титла. Неговият дебют в картинга е през 2010 г. и през годините е печелил много титли.

Преди състезанието той обяви, че с нетърпение очаква следващия кръг на Hyundai Racing Trophy, в който ще вземе участие.
Към екипа на Hyundai Racing Trophy се присъединява Петър Гьошев като треньор. Той ще има възможността да даде съвети и напътствия на пилотите как да карат най-успешно на рали състезание. Неговата кариера започва още през 1993 г. в Националния картинг шампионат и през годините печели престижни рали шампионати, сред които и първо място на рали „България" през 2010 г.

В началото на кариерата си е носител на редица титли, сред които първо място в пистовия и планински шампионат през сезон 1999 и 2000 в клас до 1400 куб.см., както и челни места през 2002 г., 2003 г. и 2004 г. Следващата година участва в рали „София" и печели първото място в клас А/7 до 2000 куб. см. През 2007 г. започва да се състезава в най-големия клас N/4 с „Мицубиши Лансър Ево 8" и заема челни класирания в отделните кръгове от шампионата.

През следващата година, със същия автомобил, печели две втори места в генералното класиране в класа си. Освен на рали „България", през 2010 г. става шампион на страната във Високопланинския рали шампионат. Екипът на Hyundai Racing Trophy е убеден, че неговите умения биха помогнали на екипажите в предстоящите състезания на рали и затворен маршрут.
Откриването и церемониалният старт на ралито е пред кметството на площад „Хаджи Димитър" в 17:30 ч. на 4 септември.

Там ще бъдат представени всички екипажи заявили участие в ралито, сред които и тези на Hyundai Racing Trophy. Веднага след това, от 19:00 ч., е първата и най-атрактивна скоростна отсечка - „Сливен" (2,5 км), в която ще вземат участие и състезателните автомобили Hyundai i20 Coupe R1.

Общата дължина на рали „Сливен" е 453,41 км. Състезателни са 181,57 км. и още 271,41 км. в преходи. Състезанието на 5 септември включва 7 специални етапа – в Сливен и по две минавания на Бяла, Стара река и Даулите – общо 96,93 км. На следващия ден – 6 септември, екипажите трябва да преминат през 6 специални етапа - Българка, Ичера и Раково, които се минават по два пъти, като общата им дължина е 84,46 км. За националното първенство състезанието е с коеф. 4, а за европейския трофей - коеф. 3, което означава, че спечелените точки се умножават по четири и по три.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай