Двама олимпийски шампиони излизат на тепиха в София

Двама олимпийски шампиони излизат на тепиха в София | StandartNews.com

Двама олимпийски шампиони от Лондон 2012 г. ще излязат на тепиха в столичната зала "Христо Ботев" на турнира "Дан Колов - Никола Петров" (24-26 април). Това са борците в класическия стил от Иран Хамид Сориян (кат. 59 кг) и Омид Норози (66).

В надпреварата ще участват над 30 медалисти от големи първенства. При жените за състезанието пристига украинката Юлия Ткач (63), обявена за номер 1 в света за 2014 г. от международната федерация. Петкратната световна шампионка Станка Златева е на подготовка с отбора на Азербайджан на Белмекен до сряда.

До момента са заявени близо 330 състезатели от 26 страни. България ще бъде представена с най-силните си борци и в трите стила. Победителите ще направят заявка за място в състава за европейските игри в Баку през юни. При класиците след дълга контузия се завръща Елис Гури (98). При свободняците новото попълнение Георги Иванов е амбициран да се наложи и да влезе в тима за олимпийските игри в Рио. Турнирът пропускат заради травми Кирил Терзиев и Михаил Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай