Десетки бягаха в полумараатон край Камчия

Десетки  бягаха в полумараатон край Камчия | StandartNews.com

Десетки се включиха в бягането по най-дългия плаж в България – полумаратон „Камчийски пясъци", организиран в неделя разградския клуб за приключенски спортове „Зелена стъпка". Участник на девет години пробяга десет километра и се превърна атракцията на състезанието, което освен бягане по пясъка, включваше и допълнително водно препятствие – преминаване на устието на река Камчия. Организаторите бяха подсигурили водни колелета, но почти всички участници предпочетоха да не ги използват, а да прегазят през студените води на реката.

Победител в полумаратонската дистанция и тази година стана олимпиецът Андрей Гридин (1:44:50), който част от българския национален отбор по ски бягане на зимните олимпийски игри в Сочи.При жените безапелационно първа завърши Радосвета Стоянова от „Добруджа 99", Добрич, / 1:52:15/, което я нареди с трето време в общото класиране.Децата се състезаваха по трасе от 2,2 километра, което не включваше преминаване на реката. Там най-малкият участник бе едва четиригодишният Калоян.

Запазена марка на състезанията на „Зелена стъпка" са палатковите лагери, в които състезателите се събират предишната вечер. Тази година атракция бе групата Artificial Comet, която изнесе концерт край плажа. В деня преди състезанието състезатели, организатори и доброволци почистиха плажа край устието на Камчия и събраха над половин тон отпадъци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай