Денкова води шоуто на Авербух у нас

Денкова води шоуто на Авербух у нас | StandartNews.com

Световната шампионка търси зала край морето

Родните фенове на фигурното пързаляне може да станат свидетели на уникален спектакъл на лед у нас с участието на Албена Денкова и Максим Стависки.

Това разкри двукратната ни световна шампионка по БНТ. "Иля Авербух иска да направи шоуто си в България през лятото. Надявам се да намеря възможности за зала в Бургас или Варна, някъде край морето, където може да бъде инсталиран ледът. Това е много скъп продукт и без спонсори няма как да стане", обясни Албена. Авербух продуцира мащабни продукции, сред които и телевизионно шоу "Ледников период". Тази година той събра звезди на леда и в Сочи в неповторими постановки. "Иля има много проекти и успява да ги осъществи. Той е от хората, които се опитват да разработят комерсиално зимната пързалка в Сочи след олимпиадата там. "Ледников период" пък е едно от най-гледаните предавания в руския ефир, с огромен рейтинг. Щастлива съм, че участвам в него. Няма други чужденци, почти всички фигуристи са олимпийски медалисти", каза още Албена.

Тя и Максим са в България за кратка ваканция. Денкова призна, че за малкото дни, в които ще бъде у дома е планувала богата културна програма. Преди дни тя присъства на среща между спортния министър Красен Кралев и президента на Международния кънки съюз (ISU) и член на МОК Отавио Чинкуанта. От 10 до 14 декември пък в Зимния дворец ще стартира третото издание на Купа Денкова-Стависки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай