Daily Mail: Банско е най-изгодната ски дестинация в Европа

Daily Mail: Банско е най-изгодната ски дестинация в Европа | StandartNews.com

Лондон. Водещият български курорт Банско е най-изгодното място за едноседмична ски почивка за 4-членно семейство в Европа. Това показа проучване във Великобритания на Daily Mail, което се позовава изследване на TripAdvisor's. Пакетът с храна, спане, ски оборудване и карти за лифтовете в Банско от 15 декември до 15 април излиза 1631 паудна. Същата почивка, но в тироския курорт Санкт Антон, където има хотел легендата на ските Карл Шранц излиза 5026 паунда. Вторият след Банско се нарежда Сиера Невада (Исп) с 1930 паудна. Третото място е за столицата на последните зимни олимпийски игри Сочи с 2205 паудна. Седмица в немския Берхтесгаден излиза 2476 паунда, а в Ордино Аркалис (Андора) трябва да платите 2504 паунда.

Четири от десетте най-скъпи курорти са в Швейцария, като Санкт Мориц е на второ място с 4811 паунда. Следващите в топ 5 на най-скъпите курорти са Вал д'Изер (Фр) - 4606 паунда, Зермат (Швейц) - 4572 паунда и Вал Торанс (Фр) - 4565 паунда. Първото място на Санкт Антон се дължи главно на високите цени на хотелите. Там средната цена за една седмица е около 3244 паунда. Банско е и топ дестинация за любителите на бирата - на ден местното пиво за двама възрастни излиза 19 паунда, а на второ място по евтина бира е Ордино Аркалис (Андора), където ще ви струва 22 паунда. Българския курорт също е с най-евтината храна - 102 паунда за основно ястие на ден за четиричленно семейство в сравнение с 642-та паунда в Санкт Мориц. Най-скъпите уроци по ски в Европа са в швейцарския курорт Флимс Лаакс Фалера, където ще ви научат да се спускате по склоновете за 322 паунда.

Бонус за феновете на ските в Банско този сезон е домакинството за пореден път на старт от световната купа по ски алпийски дисциплини. Най-добрите при жените водени от Снежната кралица Линдзи Вон ще се състезават на 28 февруари 2015-а в супергигантски слалом, а ден след това е алпийската комбинация (супергигантски слалом и слалом).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай