Бразилска фиеста на Kamenitza Фен Купа в Габрово

Бразилска фиеста на Kamenitza Фен Купа в Габрово | StandartNews.com

Габрово. Изкуственият терен на стадион „Христо Ботев" в Габрово се превърна в арена на футболната фиеста на регионалния полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2014 за тимовете от Ловеч и Габрово. В следобедните часове на съботния ден стартира регионалната битка за Маракана и следващите две квоти за Националните Финали на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България.

Официалното начало бе дадено от зам.-кмета на Община Габрово инж. Нела Рачевиц. Заедно с нея, под арката на Kamenitza излезе и председателят на комисията по „Младежта и спорта" Добромир Проданов и други спортни дейци и ветерани от града домакин и региона. Всички те получиха благодарствени отличия от организаторите на Фен Купа за приноса си към развитието на българския спорт. Госпожа Рачевиц изрази радостта си от гостуването на Фен Купа в града на мостовете и приветства с добре дошли приятелите от квартала, като им пожела спорна и честна игра.
Зам.-кметът на Габрово се изяви и като треньор в традиционния демонстративен мач след откриването, в който един срещу друг се изправиха дамският отбор на Община Габрово срещу тим на мъжете общинари. Благодарение на отличните треньорски умения на зам.-кмета, дамите се представиха на ниво и спретнаха страхотно зрелище за посетителите на стадион „Христо Ботев".

Всички участници и футболни фенове са в очакване на легендата Христо Стоичков, който ще гостува на терен в неделя (27 юли), за да връчи регионалната Фен Купа на новите шампиони за областите Ловеч и Габрово. Камата ще поощри следващите два тима класирали се за Националните финали и ще им пожелае успех по пътя за Маракана – пътуването до футболното сърце на Рио де Жанейро, което очаква бъдещите Национални шампиони на Фен Купа 2014.

Сериозна заявка в битката за първото място дадоха миналогодишните регионални шампиони „Каталунците". Първият им мач от груповата фаза ги изправи срещу едни от най-ентусиазираните приятели от квартала – „Каменица Сс". Шампионите показаха категорично, че не са си губили времето през изминалата година и са тренирали усърдно, за да стигнат до Маракана. Резултатът бе открит от „каталунеца" от националния отбор на България по футзал Йосиф Шутев. Малко след това съотборникът му Страхил Абаджиев удвои. В последната минута на първата половина „Каменица Сс" успя да реализира страхотна контраатака и порази вратата на „Каталунците". В началото на втората част Йосиф Шутев отбеляза още едно красиво попадение и след няколко минути реализира хеттрик. В крайна сметка срещата завърши с 5:1 за „Каталунците", които благодариха за аплодисментите и споделиха шеговито: „Играхме само на 15 процента от възможностите си".

С горещи аплодисменти от страна на организатори и фенове беше посрещнат един от най-колоритните отбори в турнира – „Тумбак Юнайтед". Момчетата от тима са едни от най-запалените фенове на Фен Купа и винаги присъстват на терен без значение дали са преминали през квалификационната фаза. След като миналата година записаха своя първи успех на полуфиналите, този сезон те са силно мотивирани да подобрят постижението си и с малко късмет да продължат напред в битката за Маркана. Други тимове носители на колоритни имена са „Бафана-бафана", „Скрита сила", „Баш майсторите", „Лудата банда", „Фреш 2+2", „Кашкавал Турист Лч", „Попивателните", „Дърварите" и много други.

Игрите на Kamenitza Фен Купа и корпоративните партньори на турнира GLOBUL, adidas, Ford-Moto-Pfohe и Samsung също са добър източник на забавление за посетителите на стадион „Христо Ботев". Всички пълнолетни фенове могат да се включат в предизвикателните, забавни активации и да спечелят атрактивни награди, като чисто нов смартфон Samsung Galaxy Core, спа-уикенд за двама в Банско и оригинални футболни топки и аксесоари. Любимата игра на феновете „Точен шут" е в търсене на своя трети победител за сезона. Наградният фонд от 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели очаква най-точния стрелец на стадион „Христо Ботев" в Габрово.

Футболната фиеста на стадион „Христо Ботев" ще продължи до късно тази вечер, а имената на новите регионални шампиони и всички останали призьори в града на мостовете ще станат ясни утре (27 юли), веднага след финалния мач, който стартира в 13:00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай