Боровец прави минисветовно в ските на 15 и 16 февруари

Боровец прави минисветовно в ските на 15 и 16 февруари | StandartNews.com

Боровец. Независимо, че в момента в Сочи върви с пълна сила 22-ата зимна олимпиада, България може да се похвали, че паралелно ще организира нещо подобно и то на 15-16 февруари. Тогава в Боровец ще се проведат стартовете за мъже от Европейската купа (гигантски слалом и слалом). Участие в състезанията са потвърдили вече световно известните звезди в техничните дисциплини Сиприен Ришар (Фр), Марсел Матис (Ав), Доминик Щеле (Гер), Кристиян Девил и Матиа Касе (Ит), Нолан Каспер (САЩ) и новите таланти на Швейцария Даниел Юле, който е водач за Европейската купа в слалома и Лука Ерни. Тук е и втория в класирането за ЕК Рето Шмидигер (Швейц).


България ще бъде представена от опитния Стефан Присадов и младите ни таланти Алберт Попов, Георги Нушев, Камен Златков и Йоан Тодоров. Феновете ще имат безплатен достъп до трибуните на на писта "Петър Попангелов". От "Бороспор" и община Самоков е уреден и безплатен транспорт за феновете от Самоков и центъра на Боровец. ВИП гост на състезанията ще е единствения петкратен носител на Световната купа в ските Марк Жирардели.


Вече се подготвят стартовите площадки, финалната зона, кулите за телевизионната продукция и се обезопасява цялото трасе.


Основната част от състезателите пристигат на 13ти февруари. В програмата 14ти февруари е тренировъчен ден, а на 15ти и 16ти ще се проведат състезанията, съответно в дисциплините гигантски слалом и слалом

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай