Боровец Байк Пар приема маунтин байк кемп със Седрик Грасия

Боровец Байк Пар приема маунтин байк кемп със Седрик Грасия | StandartNews.com

Боровец ще посрещне от 3 до 5 юли едно от най-големите имена на Маунтин Байк сцената в световен мащаб. Легендарният атлет Седрик Грасия, заедно с испанския си колега Жорди Баго, подкрепени от екипите на Bike-ventures.com и Боровец Байк Парк ще проведат двудневен Байк Кемп в Боровец. Участниците ще направят тренировъчни спускания по реновираните и подобрени трасета на парка, имайки невевроятната възможност под зоркия поглед на Грасия да подобрят уменията си в маунтина байк спускането. Седрик и Жорди ще споделят огромният си опит на професионални карачи, като обърнат внимание на всеки участник индивидуално, а темите на които ще се наблегне са: - Екипировка и правилна настройка на колелото, - Позиции на тялото при каране и техники за преминаване на различни терени и препятствия, - Оглед на трасето преди състезание и избор на линии, - Техники използвани при скокове, дропове, преминаване на участъци със скали и корени, - Физическа подготовка и хранене.

В края на първия ден всички ще имат възможност да се срещнат лично със Седрик, да обменят опит и добри практики и да се позабавляват заедно на партито, което ще се състои в бар OTP.

Седрик Грасия е не само изключителен състезател от световна класа в гравити дисциплините като спускането и форкроса, а сега и в ендуро дисциплината, но е и своеобразна икона в средите на маунтин байк обществото по цял свят благодарение на нестандартния си стил, който му печели популярност сред хилядите фенове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай