Болт: Искам в Рио да бъде стартът на живота ми

Болт: Искам в Рио да бъде стартът на живота ми | StandartNews.com

Световният и олимпийски рекордьор в бягането на 100 и 200 м Юсеин Болт не крие своите амбиции за нови успехи на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

"Надявам се в Рио да направя старта на живота си", сподели представителят на Ямайка пред изданието "Марка", цитирано от bTV.

Преди четири години в Лондон Болт записа два рекорда на 100 (9, 63 сек.) и 200 м (19,32 сек), както и на щафетата 4х100 м (36,84 сек).

"Не е достатъчно да съм най-добрият, искам да съм най-великият. Рекордът е единственото нещо, което никой не може да постави под съмнение. Във футбола постоянно има спорове кой е най-добрият, но никой не може да оспорва ако си най-бързият. Мисля, че моят рекорд ще се задържи дълго, но за да си велик, трябва да продължаваш да печелиш", сподели той.

Състезателят на Ямайка разкри, че контузията, която получи по време на първенствата в родината си, не е сериозна и не се е отразила на подготовката му за олимпийските игри.

"Чувствам се добре. Тренирах малко по-облекчено в последните няколко дни, но това няма да повлияе на фирмата ми за Рио. Бях в много добро физическо състояние преди тази контузия, така че не се притеснявам.", каза той

Болт сподели плановете си за бъдещето, като не даде категоричен отговор дали игрите в Рио ще бъдат последни в кариерата му.

"Ще бъда свързан с атлетиката доживот. Надявам се да създам семейство един ден, но никога няма да престана да помагам на отбора да постига целите си", разкри той.

Юсеин Болт ще участва в състезанията на 100 и 200 м, както и в щафетата 4х100 м. в Рио. Игрите стартират на 5 август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай