Болт без проблеми след сблъсъка с оператора

Болт без проблеми след  сблъсъка с оператора | StandartNews.com

Светкавицата Юсейн Болт ще продължи участието си на световното в Пекин въпреки сблъсъка, който имаше след финала на 200 м. Тогава ямаецът бе подсечен при почетната си обиколка на "Птичето гнездо" от оператор със сегуей.
"Опитаха се да ме убият, пошегува се Болт за инцидента. "Няма ми нищо. Малко бе болят краката, но с масажи и замразяване ще ми мине". От фирмата отговаряща за заснемането на първенството казаха, че няма да уволнят оператора направил фаталното падане, а той ще продължи работа на шампионата. Китаецът също е контузен, но травмата не е тежка. Вчера той се извини на Юсейн като му подари гривна за приятелство.

За Болт титлата на 200 м бе негова 10-а от световни първенства. По този показател той е №1 в историята на леката атлетика. Голямата въпросителна за специалистите в Пекин е дали днес Болт и компания ще имат сили да подобрят собствения си световен рекорд на 4 х 100 м от 36,84 сек. Ямайският квартет не успя да го направи на последното световно в Москва 2013. За последно щафета с Болт е била рекорда на олимпиадата в Лондон 2012. Иначе Юсейн и Джъстин Гатлин са с покани да участват на турнира от Диамантената лига в Брюксел през септември. За да няма мрънкане и мерене кой е по-добър обаче, единият ще бяга 100 м, а другият 200 м.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай