Близо 1 млн. лв търсят по програмата "Спортни таланти"

Близо 1 млн. лв търсят по програмата "Спортни таланти" | StandartNews.com

Близо 1 милион лева е сумата, която е търсена по програма „Спортни таланти" на „Еврофутбол" в нейното четвърто издание, съобщиха за "Стандарт нюз" организаторите. Точната цифра е 966 068 лева, от които 770 615 лева са исканите от българския букмейкър средства, а 195 453 лева са съфинансиране по подадените проекти. Сумата е рекордна, след като през 2014 година постъпиха искания на обща стойност половин милион лева.

Поради неправилно или неточно попълнени документи 33-ма от кандидатите отпадат от по-нататъшната борба за подпомагане по програма „Спортни таланти". Техните имена са публикувани тук. Така 180 спортисти ще преминат във втория етап – качествената оценка, която се осъществява от 40 членове на Групата на съветниците. В края на март ще бъдат официално обявени новите Спортни таланти на „Еврофутбол".

Припомняме, че тази година рекордните 213 проекта бяха подадени за финансиране по програма „Спортни таланти" на „Еврофутбол", която и в четвъртото си издание, се осъществява с партньорството на Фондация „Работилница за граждански инициативи". Най-много участници има от София – общо 79, следва Пловдив с 20 спортисти, Варна с 14, Велико Търново, Русе и Плевен – с по 6 и други.

Представители на над 51 вида спорт подадоха своите документи по програмата. „Еврофутбол" подкрепя индивидуални атлети в олимпийските и неолимпийски дисциплини, както и параолимпийци или състезатели с увредено зрение и/или слух.

Медийни партньори на програма „Спортни таланти" са вестниците Стандарт, Еврофутбол и Марица, агенциите Крос и БГНЕС, сайтовете: sportal.bg, Viasport, bgathletic.com, dir.bg, actualno.com, sportline.bg, ngobg.info, winner.bg, chuime.bg, телевизиите ТВ7, News7 и Канал3, както и радиата Дарик, БНР, N-JOY, bTV и Z-Rock.

Четирите издания на програма „Спортни таланти" са част от мащабния социален проект на „Еврофутбол" – „Печелиш и помагаш". Той стартира през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 18 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай