Бионсе хвърли политическа бомба на "Супербол" (ОБЗОР)

Бионсе хвърли политическа бомба на "Супербол" (ОБЗОР) | StandartNews.com

Скуката "Колдплей" разори комарджиите

Феновете бесни от цената на пицата и бирата на стадиона

"Дневър Бронкос" покори върха в американския футбол навръх 50-годишния юбилей на "Супербоул" след бой над "Каролина Пантерс" с 24:10 в Санта Клара. Така отборът от щата Колорадо грабна третата си титла от НФЛ в историята си. 19-години обаче бяха необходими на "Дивите коне" да триумфират отново, след като сториха това през 1996 и 1997 г. За клубът от Каролина пък това е втори загубен финал, след като през 2004 г. паднаха от "Ню Инглънд Патриотс" (29:32).
Цялото футболно шоу обаче бе засенчено от поп певицата Бионсе. 34-годишната изпълнителка разпали сериозен политически скандал. Звездата се появи на сцената цялата облечена в черен кожен костюм на "Dsquared" с патрондаши, който уж трябваше да отдаде почит на Майкъл Джексън, но се оказа, че това не е така. Перлата бе подкрепена от войнствени танцьорки с подобни дрехи. То една те бяха афроамериканки. За капак Бионсе и компания

отправиха знака на "Черните пантери"

Една от спорните организации за защита на правата на тъмнокожите в САЩ. Оказа се, че хореографията е мотивирана от активистките идеи на един от най-успешните борци за равноправие Малкълм Екс. Този вид лозунг се използва за пръв път на спортно мероприятие от лекоатлетите Томи Смит и Джон Карлос по време на Олимпиадата в Мексико през 1968 г. След изявата на Бионсе, няколко от танцьорите цъфнаха със снимка, докато държат лист хартия. "Справедливост за Марио Уудс" - чернокож мъж застрелян от полицията в Сан Франциско през декември миналата година. Бионсе пък заяви, че тя е искала "хората да се обичат". Вместо това обаче тя нажежи страстите между бели и тъмнокожи, които започнаха да тлеят от номинациите за Оскар. Както е известно звезди като Уил Смит и съпругата му Джада, както и Спайк Лий обявиха, че ще бойкотират церемонията тази година, защото афроамериканците били дискриминирани. Нито един техен представител не бе номинират. На другият полюс бяха "Колдплей" и фронтменът им Крис Мартин. Певецът бе облечен с цветни дрешки и различни конци, които са символ на "Градът на хипитата". Идеята на организаторите бе Мартин да забавлява 72 000-е зрители на стадиона, но шоуто му бе откраднато от Бионсе и поп певецът Бруно Марс. Тримата привидно се разбираха на сцената, но за феновете "грабежът" бе очевиден, защото Мартин трудно хващаше ръка. "Очакванията за най-запомнящото се шоу "Супербоул" бяха убити от "Колдплей", с тези думи избухнаха социалните мрежи минути след края на партито. Песните на британската група явно приспаха зрителите. Те се превърнаха и в кошмар за комарджиите, които бяха заложили, че юбилейното шоу ще бъде номер 1 в историята на "Сепербол". "Заради приспивните "Колдплей", за малко да изпуснем мача", коментираха стотици фенове на НФЛ. Американският химн този път изпят от колоритната певица Лейди Гага. Тя обаче изуми всички, като се появи по напълно различен за нея стил. С червен костюм, грим и обувки. Иконата успя да разчувства сънародници и със сълзите, които проля.

Цялото мегашоу бе наблюдавано от много известни личности. Актьорите и актрисите Кейт Хъдсън, Сър Патрис Стюарт, Иън Маккелън, Джесика Бийл, Патрик Шварценегер.

Българката Нина Добрев също изгледа

една от най-комерсиалните срещи в цял свят заедно с колежката си Джулиън Хю. Известни спортисти също цъфнаха на стадиона. Дейвид Бекъм се появи заедно със своя син - Бруклин. Тайгър Уудс и бившата неговата половинка - снежната кралица Линдзи Вон също събраха погледите на почитателите на американския футбол. Естествено не мина и без Ангелите на "Виктория Сикрет". Красавиците Алесандра Амбросио и Адриана Лима са част от цялото шоу, като дори участваха в официалния трейлър на "Супербоул".

Освен очаквания за голямо шоу от Крис Мартин, феновете бяха разочаровани и от цените на стадиона. Парче пица струвало 10 долара, а за обикновен ход-дог всеки трябвало да заплати 11 долара. "Най-обикновена бира струва 13 долара... нормални ли сте?", изреваха стотици, които бяха на "Левис стейдиъм".

Обама проплака от калпав интернет

Губернаторът на Северна Каролина преживя и катастрофа

Барак Обама се видя в чудо по време на Супербоул. Президентът на САЩ разкри, че се е измъчил, докато гледа шоуто от Санта Клара. Причината за това е проблем с "wi-fi" връзките в Белия дом. Те са накъсали картината, която е получавал от специален канал. "Имаше доста тъмни петна", обяви държавният глава на Съединените щати. Съпругата му Мишел добави, че щерките и Саша и Малия са били доста подразнени от положението. Г-жа Обама се появи за пръв път от доста време до съпруга си публично. Двойката разкри, че е гледала шоуто в рутинна обстановка - с приятели, пица и начос. Мишел се възползва от това, за да прикани сънародниците си да се включат в кампанията против детското затлъстяване. "Дано нещата се оправят за следващото семейство, което са настани тук", пожела Барак Обама по повод проблема с интернета.

Неволи имаше и друг политик, но далеч по-сериозни. Загубата на "пантерите" бе съпътствана от пътен инцидент с губернатора на Северна Каролина. Пат Макрори се изнизал набързо след загубата от "Левис стейдиъм". На щатски път номер 237 той бил изненадан неприятно, след като "Мерцедес" се забил в задницата на колата му. "Той изпита незначителна болка, но продължи пътя си в друга кола", обявиха от кабинетът му. Макрори отказал да ходи в болница. Политикът поздрави треньора на "пантерите" Рон Ривера, въпреки провала. "Благодарение на него Северна Каролина влезе в прожекторите на цялата страна", обяви губернаторът на щата.

Анимация удари джакпот от мача

"Кунг-фу панда" 3 е големият печеливш от битката между "Дивите коне" и "Пантерите". Завръщането на По оглави класиране за най-печеливш филм, след като бе шумно рекламиран по време на юбилейния "Супербол". Анимацията се радва на печалба от 21 млн. долара до сега и остави далеч зад себе си "Хайл, Цезар!" на братя Коен, който се радва на 11,4 млн. Трето място все още държи "Завръщането" Лео ди Каприо. "Супербол" се превърна в традиционна битка между студията в Холивуд, които се надпреварваха да рекламират новите си хитове. Специалистите отличиха и най-добрите трейлъри. На първо място е "Джейсън Борн". "Шамари, преследвания и стрелби. Разбира се, и малко безсмислени диалози. Класика!", коментират критиците. На второ място е краткото представяне на "Книга за джунглата". Следват "Х-мен: Апокалипсис", "Капитан Америка: Гражданската война", "Костенурките нинджа 2", както и "Боговете на Египет". Иначе общо бяха представени 50 нови ленти.

Трима загинаха след гонка с полицията

Тежък инцидент с трима загинали помрачи празника в Санта Клара. Полицията подгонила бус, който продавал нелегално понички. Шофьорът на подвижния магазин се блъснал в такси, след като минал на червено. Баничарката избухнала в пламъци, а полицията не успяла да спаси нито един от тримата вътре. Инцидентът станал на 1 км от епицентъра на шоуто "Супербоул 50".

Междувременно полицията в Денвър също имаше работа. Местните жители излезли по улиците, за да празнуват победата на своите любимци. Органите на реда обаче използвали сълзотворен газ, за да разпръснат пияните фенове. Ултрасите започнали да палят бутилки с бензин и да ги хвърлят по магазините. Счупени са няколко витрини. Полицията пък прибрала в ареста 12 пияни пиромани.

Рапър и актриса налазиха шампионите

Шоубизнесът прегърна веднага победителите от "Денвър" и им се обясни в любов. Рапърът Лил Уейн се превърна в сянка на Вон Милър, който бе избран за най-полезен играч в мача. Той се настани в сепарето му в нощен клуб "Гранд", където супер звездата на "дивите коне" черпи съотборници и приятели. Лил Уейн се възползва от тънката струна на Милър - в любовта към рапа.

Актрисата Кейт Хъдсън също не остана по назад. Тя дори нахлу на терена, за да прегръща победителите. Брат и Оливър също лудува заедно с нея. Явно любовта им към "Денвър" се дължи на доведеният им баща Кърт Ръсел. Побелелият каубой танцува диво в дома си с екип на "дивите коне". "Сега е време за шампанско", радваше се той в компанията на Голди Хоун. Лил Ким пък плака заедно с "пантерите".

Двубоят в Санта Клара бе лебедовата песен за куотърбекът на победителите Пейтън Мейтинг. Той за втори път вдигна трофея, който е трети в историята на "Денвър", в един доста спорен сезон като игра. Сега обаче явно ще му е за последно, след като Пейтън е на 39 години и открито си призна, че се разделя с любимия спорт.

Двубоят бе специален и за Дъмариъс Томас. За пръв път той усети подкрепата на майка си Катина Стъки Смит. 42-годишната жена пропусна цялата кариера на сина си до сега. От 1999 година тя бе в затвора, където попадна натопена от своята майка. Баба Томас не и прости, че превърна в дома й в гара разпределителна за дрога. Така Катина отнесе 24 години затвор! Тя можеше и да не е в Санта Клара, но се озова там благодарение на волята си и Барак Обама. Президентът и даде амнистия заедно с още 45 души за примерно поведение зад решетките и решението, че присъдите им са прекалено строги за прегрешенията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай