Биатлонът изплаща премии с нов спонсор

Биатлонът изплаща премии с нов спонсор | StandartNews.com

Пампорово търси рамо от държавата за терен и стрелбище

Федерацията по биатлон ще изплати премиите на своите състезатели след успешния сезон. Това ще стане благодарение на новия генерален спонсор, който подаде ръка на централата и председателя Екатерина Дафовска. Олимпийската шампионка и изпълнителният директор на Пампорово АД Мариан Беляков сложиха вчера подписите си под договор за партньорство. Срокът на споразумението е за една година, но с възможност сътрудничеството да бъде продължено.

"Ако през следващия сезон медалите са повече, спонсорът ще увеличи сумата", заяви Беляков. Намерението на компанията е да се изгради специално трасе за биатлон и да се възстанови изцяло на същото място стрелбището за този спорт в курорта. Необходима е и известна помощ от държавата, за да бъде освободен теренът, върху който години наред стърчи недостроена сграда.

"С тази инвестиция ще се даде по-голям шанс на децата да навлязат в биатлона, тъй като проблемът с базите е сериозен. Повечето пари от бюджета на федерацията се харчат за националните отбори и не достигат средства за лагери на по-малките", сподели Дафовска.

Троян пък ще кандидатства за домакинство на лятно световно първенство през 2017 г., но са необходими средства за асфалтирането на ролбана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай