16:35 ч.

04.07.18

2 мин.

0

4

0

БФСки и Банско отново с отлична оценка от ФИС

от редактор |

БФСки и Банско отново с отлична оценка от ФИС

Спорт


ФИС писа Отличен на БФСки и Банско


Маркус Валднер възхитен от свършеното до момента за световната купа


Българска федерация ски и екипът на Банско получиха отлична оценка от ФИС за подготовката за Световната купа по ски за мъже през идния сезон. Задължителната за домакин на стартове за СК инспекция бе ръководена лично от Маркус Валднер, рейс директор на стартовете за Световната купа при мъжете. Заедно с него бе и Емануел Кодер от ФИС. В делегацията бяха също така и представители на компанията "Инфронт", която държи тв. правата за стартовете за СК, както и Инго Хопфгартнер от Alpina Safety Systems, които отговарят за обезопасяването на пистите по време на стартовете. От българска страна инспекцията бе ръководена от Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки. С него бяха и Виктор Гичев, рейсдиректор на стартовете в Банско и Валентин Стефанов, рейсдиректор на петте старта за СК проведени до момента в курорта. Домакините от "Юлен" бяха представлявани от Георги Попов, директор на пистите в курорта, както и отговорници по всички звена свързани с подготовката на купата. Екипът обиколи пистите под Тодорка, които ще приемат стартовете в супергигантския слалом, алпийската комбинация и гигантския слалом от 22 до 24 февруари 2019-а година, а след това се срещна и с президента на БФски Цеко Минев. По-късно бе направена и визита на хотелите, които ще приемат състезатели, треньори, ВИП гости и журналисти на стартовете, както и местата за вакс кабините. Валндер даде отлична оценка на подготовката от страна на БФСки и Банско за предстоящите стартове. Световната купа през февруари ще е най-голямото спортно събитие в България за 2019-а година. Стартовете ще са първите след световното първенство в Оре и за тях се очакват да пристигнат актуалните шампиони на планетата и всички звезди в скоростните и техничните дисциплини. Българският топ курорт е единственият в Източна Европа, който през 2019-а приема три старта за Световната купа в алпийските ски.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Фори · 11:36 · 08.07.2018
Кръговете от световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско винаги са били с перфектна организация. Това е и една от основните причини ФИС да продължава да дава стартове в най-добрият ски курорт на Балканите.
Мартин · 20:17 · 04.07.2018
Банско прави страхотна реклама за България пред целия свят!
Плами · 17:08 · 04.07.2018
Нямам забележки към Банско. единствено искам да се покаже слънцето (ама това е към цяла България0
Ива · 16:59 · 04.07.2018
Страхотно признание за Банско и мисля, че е напълно заслужено. Организацията на състезанията винаги е била на ниво.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент