Български борец в допинговия списък на руските хакери

Български борец в допинговия списък на руските хакери | StandartNews.com

Руската хакерската група "Fancy Bears" продължава атаката си срещу известни спортисти. След като преди два дни публикува в интернет медицинските досиета на тенисистките Серина и Винъс Уилямс и четирикратната олимпийска шампионка по спортна гимнастика Симон Байлс, сега дойде ред и на състезатели от Великобритания и Германия. В списъка попадна и едно българско име - това на бореца Тервел Длагнев, който се състезава за САЩ.

Според втората порция хакнати данни на Световната антидопингова агенция (WADA), две от големите звезди на британското колоездене - трикратният победител в "Тур дьо Франс" Крис Фрум и многократният медалист от олимпийски игри Брадли Уигинс, са имали разрешение за употреба на определени забранени вещества с терапевтична цел.

Публикуваните до момента документи показват, че разрешение за използване на непозволени стимуланти за медицински нужди са имали 14 състезатели от САЩ, по петима от Великобритания и Германия, както и по един от Русия, Дания, Полша, Чехия и Румъния.

Сред имената на спортистите фигурира това на двукратната шампионка от "Уимбълдън" Петра Квитова, както и на олимпийския първенец в мятането на диск от Лондон 2012 Роберт Хартинг, предава БиТиВи. 

От УАДА продължават да твърдят, че действията на хакерите целят да саботират световната антидопингова система. Генералният директор на агенцията Оливие Нигли е убеден, че атаката е свързана с доклада, който разкри държавно спонсорирана система за употреба на допинг в Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай