България взима две еврокупи по ски 2016-а

България взима две еврокупи по ски 2016-а | StandartNews.com

Международната федерация по ски (ФИС) оказа огромна чест на България, като предложи страната ни да е домакин на два старта за Европейската купа в алпийските ски през сезон 2015/2016.

Това стана по време на календарната конференция на ФИС в "Интернационал Хотел Казино & Тауър Суитс" в курорта "Златни пясъци". Домакини на стартовете ще са първо Пампорово, а след това и Боровец в дните от 8 до 13 февруари 2016-а година. Състезанията при дамите ще са по гигантски слалом и слалом и в двата курорта. За България това ще е първия сезон в историята в който получават не един, а цели два старта от Европейската купа. Боровец ще е домакин за първи път на състезания от този ранг при жените. Те ще съвпаднат и с честването на 120-годишнината на най-стария български зимен курорт. Календарната конференция на ФИС продължава и ще завърши на 7 юни със заседание на Съвета на Международната федерация, който трябва да одобри всички предложения взети от комитетите по време на конференцията.

"Честта която ФИС ни оказва с това предложение да организираме един голям кръг за Европейската купа и то в два курорта е наистина много голяма, коментира президента на БФСки Цеко Минев. - Това предложение ни изненада много приятно и говори за изключително сериозната работа, която се върши в България в областта на ските".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай