България с 3 медала от Европейския младежки олимпийски фестивал в Грузия

България с 3 медала от Европейския младежки олимпийски фестивал в Грузия | StandartNews.com

Три медала спечелиха българските представители в последния ден на Европейския младежки олимпийски фестивал в Тбилиси(Грузия). 14-годишният Адриан Андреев грабна златото в тенис турнира, 15-годишната Лиляна Георгиева финишира втора на 800 м с държавен рекорд за възрастта си, а волейболистите се окичиха със сребърни отличия, след като отстъпиха във финала пред Полша с 0:3.

"Завършват много силни състезания, които събраха в Грузия младите таланти на континента, бъдещите шампиони и медалисти на големи състезания. Радостно е, че България има своите призьори, поздравявам младите ни спортисти, които представиха с чест страната ни и спечелиха отличия за България. Конкуренцията - дори и в тези възрасти - е много силна, никой не си позволява да подценява подобни форуми, които са индикатор за бъдещето," заяви в края на фестивала генералният секретар
на БОК Белчо Горанов, който е ръководител на българската делегация в Тбилиси.

Цялата ни делегация с медалистите и шампиона се прибира от Тбилиси с полет през Истанбул, който трябва да кацне на Терминал 2 в понеделник, 3 август, в 20.30 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай