България приема Евро 2017 по таекуондо

България приема Евро 2017 по таекуондо | StandartNews.com

Пристигна поредната добра вест за родното таекуондо стил WTF. България е домакин на Европейското първенсво за мъже и жени през 2017г. Това стана факт след тежки, няколкочасови преговори между Президента на Европейския таекуондо съюз Сакис Прагалос, и председателя на Българска таекуондо федерация Слави Бинев.

Двамата, заедно с Андрей Георгиев, който е член на УС на Европейския таекуондо съюз уточниха всички детайли в европейската централа, след което подписха официален договор. Надпреварата ще се проведе от 3-9 април 2017г. Все още не е уточнен градът домакин, но по всяка вероятност ще има доста кандидати да приемат това престижно събитие.

„Изключително съм радостен с това домакинство на Европейско първенство. С това показваме, че федерацията по таекуондо има сериозни амбиции не само да развива спорта, а да го постави на едно високо европейско ниво. След успехите, които направихме през последния месец на международните турнири, и многото златни медали за България, това домакинство ни задължава да вдигнем още по-високо летвата. Както знаете, през месец септември сме домакини и на Балканското първенство по таекуондо, което ще се проведе в град Дупница", заяви Слави Бинев минути след като подписа договора за домакинство.

Преди Европейското по таекуондо за мъже и жени, България е домакин на Балканското първенство по таекуондо. То ще се проведе в Дупница на 24 и 25 септември 2016г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай