България посрещна своите „златни момичета" от Рио

България посрещна своите „златни момичета" от Рио | StandartNews.com

Няколко стотин души с много цветя, знамена и специално изработени за случая транспаранти посрещнаха възторжено националните състезателки по художествена гимнастика, техните треньори и ръководители при завръщането им от Олимпийските игри в Рио.

Повече от половин час преди гимнастичките да се появят в салона на пристигащи, дечица от няколко юношески школи скандираха „Българи, юнаци!", "Сърце, душа - за България!" и „Златни сте!". Те бяха приготвили и специална хореография за посрещането.

Появата на момичетата ансамбъла и Невяна Владинова предизвика истинска еуфория, залата на Терминал буквално изригна, а журналисти, роднини, познати, фенове и дори случайни пристигащи искаха да поздравят първи, да се докоснат и да се снимат със представителите се отлично на Игрите в Рио състезателки.

Емоцията достигна своя връх, когато цялото множество запя акапелно химна, а в залата високо се вееха десетина големи национални трикольора. Същевременно 6 обръча бяха превърнати в български знамена, върху един от уредите, с които златните момичета печелеха медали от големи първенства бяха пришити трибагреници, а върху всяко знаме стоеше името на петте грации от ансамбъла и на Невяна Владинова. На седми обръч пък бе изрисувано голямо червено сърце с надпис "Рио 2016 - олимпийските игри, които гимнастичките ни никога няма да забравят". Грациите не успяха да прикрият сълзите си от голямото вълнение.

Веднага след прегръдките с най-близките, момичетата получиха огромни красиви букети от Българския олимпийски комитет, от неговия спонсор ПИБ, от Министерството на младежта и спорта и др. Спечелилите бронзови олимпийски медали с ансамбъла в Рио Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова, треньорката Ина Ананиева и президента на БФХГ Илияна Раева получиха от спонсора на БОК Първа инвестиционна банка златни кюлчета медальони. Бижутата са изработени от инвестиционно злато на швейцарската рафинерия PAMP и бяха връчени от Илона Станева, директор „Маркетинг, реклама и връзки с обществеността" на ПИБ, която благодари на момичетата за това, че са доставили нови поводи за национална гордост.

След това в продължение на повече от час гимнастички, треньори и останалите специалисти от БФХГ даваха интервюта, получаваха цветя, подаръци и поздравления, като не отказаха снимки и селфита на никой от посрещачите.

България отдава почит и посреща своите „златни момичета", като им благодари за позитивната енергия, с която отново заредиха нацията по време на Олимпийските игри в Рио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай