България - 3-та на европейското по таекуондо

България - 3-та на европейското по таекуондо | StandartNews.com

Добрите новини за българския спорт и по-специално за родното таекуондо продължават. След двата медала спечелени на Европейското първенство, на което София бе домакин, България се класира на трето място отборно при мъжете. Пред нас са таекуондистите на Македония, а първи са състезателите на Русия. Наградата получи заместник председателят на БФТ Димитър Михайлов.

Така българското таекуондо изпраща най-успешната си година. За тези 12 месеца, родните състезатели спечелиха бронз на Владимир Далаклиев на световно първенство, златен медал на Александър Джорджев и бронз на Кристин Златев, европейска титла на Даниел Ладжев и бронз на Христо Богданов. Към тези отличия можем да прибавим и още много медали от турнири от веригата G1, както и двете европейски първенства, които българска федерация по таекуондо организира в София.

Междувременно официално бе открита паметна плоча на д-р Йънг Сийк Чо, основател на ,,Международния ден на мира" към ООН, честван на 21 септември. На отриването присъства неговият син д-р Чунгуон Чо, който е президент на World Taekwondo. Той получи почетен знак от името на президента на България Румен Радев за принос към развитието на спорта в страната. Присъстващи бяха и президента на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев и посланика на Корея Шим Бу Нам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай