Ансамбълът по художествена гимнастика със злато и бронз от европейското

Ансамбълът по художествена гимнастика със злато и бронз от европейското | StandartNews.com

Баку. Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златния медал на финала на бухалки на 30-ото Европейско първенство, което започна вчера в Баку, Азербайджан. Момичетата на Ина Ананиева грабнаха и бронзов медал на три топки и две ленти във финалите на отделните уреди.

Ансамбълът ни в състав Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска-Величкова и Христиана Тодорова изигра страхотно съчетанието си на бухалки и получи оценка от 17.766 точки. Среброто отиде при Русия със 17.633 точки, а трети се класира ансамбълът на Испания със 17.550 точки. В момента се провежда състезанието на финала на три топки и две ленти.

Българките завършиха трети със 17.583 точки на три топки и две ленти. Въпреки че заслужаваха дори по-добро класиране, съдиите предпочетоха да ги подредят след Русия и домакините от Азербайджан. Руският ансамбъл получи  оценка от 18.366 точки, а този на Азербайджан - 17.650 точки.

Така България приключва участието си на европейското първенство с три мелала - един златен и два бронзови. Боряна Калейн спечели бронза на топка, а Катерина Маринова се нареди четвърта на обръч и бухалки, както и шеста на лента на финалите на отделните уреди при девойките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай