Александра Арабаджиева решително се завръща в конния спорт

Александра Арабаджиева решително се завръща в конния спорт | StandartNews.com

На 25.03.2018 се проведе първият за сезона турнир по прескачане на препядствия в конна база „Тракиец" в Житница. След дълъг възстановителен период в него взе участие и хотелиерската наследница Александра Арабаджиева, която завоюва престижното второ място.

През изминалата година на турнир в Пловдив тя получи тежка травма - счупване, която наруши сериозния режим на тренировките й по конна езда за близо година. Алекс се занимава с конен спорт от 12-годишна, като отдава младежките си години напълно на спорта и участва в десетки международни престижни турнири. Кариерата й я развива като дисциплинирана и отговорна личност, силно обичаща конете и животните.

Преди повече от година младата Арабаджиева става и един от създателите на благотворително сдружение „Маринела".

Една от най-успешните инициативи на сдружението - „Полет с коне", е дълго мечтана идея на Александра, която тя реализира заедно със своя екип на Деня на детето - 1 юни 2017 г. и посвещава на децата със синдорм на Даун, аутизъм и детска целебрална парализа. Инициативата предостави възможност на шест деца със синдром на Даун да посещават интензивен курс по хипотерапия през цялото лято.

„Ще проведем „Полет с коне" и през тази година, защото с очите си видях ефекта и начина, по който хипотерапията помогна на дечицата. Цeлтa ми e дa усмиxнa малчуганите и дa им пoмoгнa дa се пoчyвcтвaт по-добре зравословно. Благодарна съм, че имам тази възможност, защото зa мeн, кaтo мaйкa, най-важното за вcякo дeтe е то дa расте здpaвo и щacтливo." – споделя Алекс Арабаджиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай