Алберт се връща на пистата през декември

Алберт се връща на пистата през декември | StandartNews.com

Националът в алпийските ски Алберт Попов /на снимката/ ще може отново да участва в състезания през декември. Талантът получи контузия в края на септември при тренировка на Суперг-Г и от тогава се лекува, като според последните прогнози на лекарите ще му трябват още 5 седмици за пълно възстановянане. Заради травмата той пропуска старта на сезона в Зьолден в неделя.

Останалите ни национали се подготвят за стартовете за СК в Леви през ноември. При мъжете гигантския слалом на 29 октомври в Зьолден ще пропусне и олимпийския шампион и носител на световната купа за 2010-а Карло Янка (Швейц), който скъса коленни връзки на тренировки в Швейцария в началото на седмицата. Александър Аамод Шилде (Нор) също е аут заради травма.

За огромно разочарование на домакините рекордьорът по големи световни купи Марсел Хиршер също няма да стартира в Зьолден. Той счупи костица глезена през септември при падане на тренировка и все още не е готов за стартове от ранга на Световната купа. Не е сигурно дали ще кара и на първия слалом за СК в Леви. Неговата цел е да спечели олимпийско злато в Пьонгчанг, защото само медал от най-благородния метал му липсва в колекцията от най-висшия форум в спорта.

Битката при мъжете за първото място в Зьолден в неделя ще е между завръщащия се след контузия Тед Лигети (САЩ) и френския ас Алекси Пинтуро.

Рекордьорката по победи за световната купа при дамите Линдзи Вон (САЩ) първоначално нямаше да кара в Зьолден, за да се готви за скоростните дисциплини в Лейк Луис (Кан) в края на ноември. Днес обаче Линдзи обяви че все пак ще стартира м събота. Иначе списъкът на отсъстващите звезди при дамите започва от звездата на Швейцария Лара Гут, победителката в Зьолден от 2015-а Федерика Бриноне (Ит), както и от Анна Фейт (Ав), носителка на СК за 2016-а, Елена Куртони (Ит), Илка Щухец (Слвн), Анна -Мария Брем (Ав) и Михаела Кирхгасер (Ав).

В тяхно отсъствие не би трябвало да е проблем на носителката на СК и втора в Зьолден миналия сезон Михаела Шифрин (САЩ) да спечели гигантския слалом в събота. Организацията около стартовете в австрийския курорт както винаги е на ниво.

Тази година Зьоден ще приеме 20-и стартове за СК. Прогнозата за времето е в събота слънчево, а в неделя малко сняг над глетчера Ретенбах.

Стартовете ще се излъчват пряко от БНТ и Евроспорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай