Акробати в надпревара за медали в Благоевград

Акробати в надпревара за медали в Благоевград | StandartNews.com

Държавният шампионат по акробатика стартира в четвъртък в Благоевград. За първи път областният център е домакин на тази надпревара. Кметът Атанас Камбитов даде официален старт на състезанието, което започна с химна на Република България.

„20 отбора, над 350 участници – фактите са повече от впечатляващи. Сигурен съм, че подобни форуми стимулират спорта, сигурен съм, че и след като шампионата завърши ще има още повече желаещи да практикуват акробатика. Община Благоевград има много активна и ясна политика по отношение на развитието на спорта. Подпомагаме и стимулираме абсолютно всички клубове, а акробатиката е един красив и позитивен спорт", каза градоначалникът.

Генералният секретар на БФСА Николина Христова благодари на кмета за съдействието и подкрепата. В знак на признателност Камбитов получи и плакет на БФСА.

Състезанието по акробатика се провежда в зала „Скаптопара", ще продължи 4 дни. Специален гост е отборът на "Олимпиада Ставруполис" от гръцкия град Солун.

В програмата за първите два дни е включено състезанието във възрастите 11-16, 12-18 и 13-19 години - женски двойки и тройки, смесени двойки, мъжки двойки и четворки. Те ще играят темпова, балансова и смесена комбинации, в които ще бъдат наградени призовите тройки.

На 2 юли ще бъде състезанието при децата – момчета и момичета във възрастите 6-8 и 9-11 години. В програмата през последния ден, 3 юли, е включено състезанието на груповата акробатика във възрастите 6-12 и 7-13 години – женски двойки и тройки, смесени двойки, мъжки двойки и четворки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай