8000 изпратиха Лому с хака

8000 изпратиха Лому с хака | StandartNews.com

Легенди, играчи и над 8000 фенове на "Ол Блекс" изпратиха с почести и хака легендата Джона Лому. Звездата почина неочаквано преди две седмици на 40-годишна възраст. Сред всички присъстващи бяха и съпругата му Надин, както и двете му деца Брайли и Дайрил. Велики играчи от историята на новозеландския тим внесоха ковчега на Лому на стадион "Еден Парк" и заедно с настоящите играчи изиграха прощално хака за своята икона. От тук натам "Ол Блекс" заявиха, че култовата традиция ще има друга тежест. Традиционни за Нова Зеландия ритуали също влезнаха в мемориала.

Президентът на Световния ръгби съюз Бернар Лапасе пътува от Франция за Нова Зеландия за погребението и обяви Лому за първата суперзвезда на този спорт. Премиерът на тихоокеанската страна Джон Кей също изрази съболезнованията си. "Той означаваше толкова много за семейството си и за цяла Нова Зеландия. Искаше да промени живота на всички фенове на "Ол Блекс" и със сигурност е направил това. Джона, почивка в мир", заяви премиерът.

"Той олицетворяваше омраза и любов. Беше готов да мине през тухлена стена за нас, за "Ол Блекс", каза бившият съотборник на Лому - Ерик Ръш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай