7 наши ММА бойци ще участват на Световното за аматьори в САЩ

Част от републиканските шампиони по ММА

7 наши ММА бойци ще участват на Световното за аматьори в САЩ | StandartNews.com

След 138 двубои във Враца станаха ясни и републиканските шампиони

Над 200 бойци от 24 клуба от цялата страна участваха в Държавното първенство по ММА за аматьори, организирано от Българската федерация по ММА /БФММА/ и нейния президент Станислав Недков. Състезанието се проведе на 30-ти май във Враца, като 138-те двубои започнаха в 9:30 часа на две игрални зони - клетка и татами, и продължиха до 19 часа. Държавното първенство беше за всички възрастови групи - момчета, кадети, юноши и мъже.

Освен републиканските шампиони в отделните възрасти, при мъжете беше определен и националният отбор, който ще вземе участие на Световното първенство по ММА за аматьори в Лас Вегас (6-11 юли). 7 бойци ще представят България в САЩ: Николай Иванов /кат. 55 кг/, Стелиян Иванов /кат. 60 кг/, Гюлтен Котелов /кат. 65 кг/, Фердун Османов /кат. 70 кг/, Йово Николов /кат. 77 кг/, Тенчо Караенев /кат. 93 кг/ и Даниел Гълъбаров /кат. 120 кг/.

Сред официалните гости на първенството, които поздравиха всички участници, както и наградиха медалистите бяха заместник-министърът на спорта Калин Каменов, евродепутатите от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков и Владимир Уручев, депутатите от парламентарната група на ГЕРБ Петя Аврамова и Антон Долапчиев, Тотю Младенов - съветник на премиера Бойко Борисов, областният управител на Враца Малина Николова, председателят на Общински съвет – Враца Борислав Стоев и др. Всички те споделиха, че са впечатлени от това, което виждат и пожелаха успех на БФММА и на нейния президент Станислав Недков. Той от своя страна благодари на министър-председателя Бойко Борисов, на министъра на младежта и спорта Красен Кралев и на всички гости за подкрепата към Българската федерация по ММА и за целия им принос към развитието на спорта в България. Недков каза още за медиите: „Впечатлен съм от показаното от момчетата във всички възрастови групи. Виждам много потенциал сред по-малките. Виждам и бойци, които ще вземат медали, а може би и световна титла от първенството в Лас Вегас. В средата на юни ни предстои лагер на участниците в Световното. Ще направя всичко необходимо момчетата да се чувстват комфортно по време на подготовката и на самото първенство, и да мислят само за победи и титли", обеща президентът на БФММА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай