531 деца стартират в 11-ия турнир "Децата на София"

531 деца стартират в 11-ия турнир "Децата на София" | StandartNews.com

Точно 531 деца са се записали за участие в 11-ото издание на атлетическия турнир "Децата на София", съобщи за "Стандарт нюз" организаторката на състезанието Магдалена Христова. Събитието е на 25 април (събота) на националния стадион "Васил Левски" с начален час 10:00.

Магдалена съобщи, че в момента тренира над 80 деца в групи по лека атлетика, води кондиционни тренировки на млади баскетболисти и футболни съдии, а повечето време изкарва на стадиона, а работата си приема повече като удоволствие отколкото задължение.

Христова, която е бивша национална рекордьорка на скок дължина и една от най-добрите български спринтьорки от близкото минало, съобщи още, че за първи път на турнира ще се събират такси участие (5 лв и 7 лв) за некартотекираните състезатели в БФЛА. Парите от таксите ще отидат за подобряване на организацията на другите състезания и инициатиативи, които организира Маги и нейния клуб "Приорити спорт".

Вторият турнир "Децата на София" през тази година е насрочен за 26 септември и ще бъде финал на веригата състезания "Мтел атлетика за младежи", която се организира съвместно с БФЛА и най-големия мобилен оператор в България – Мтел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай