4 медала за младите ни щангисти на Европейското в Литва

4 медала за младите ни щангисти на Европейското в Литва | StandartNews.com

Български щангисти спечелиха 4 медала от завършващото събота в Европейско първенство за младежи и девойки до 20 и до 23-годишна възраст, провеждащо се в Литва. Това съобщава сайтът на БФВТ www.wfbulgaria.com.

Малко не достигна на Джесика Иванова да се нареди сред медалистките в кат. +75 кг при 20-годишните. Джесика, която спечели бронз на миналогодишното европейско, събра сега двубой от 205 кг, което я нареди четвърта в крайното класиране. Иванова изхвърли 90, но не успя с 93 кг, които щяха да са й достатъчни за отличие. Другата наша представителка в тази категория Теодора Андончева остана девета. Победата е за представителка на Великобритания.

Миналата вечер Александър Иванов се нареди осми в кат. 85 кг при 20-годишните с двубой 310 кг(145 и 165). Шампион е Антонио Пицалото от Италия с 348 кг.

Последният българин излязъл на подиума в Клайпеда бе Ивайло Иванчев. В кат. 94 при 23-годишните той се класира шести. Ивайло трудно изхвърли чак в трети опит 146 кг, после изтласка 193 за двубой 339 кг.

С това приключи българското участие на Еврошампионата в Литва, Равносметката за нас: една титла и общо 4 медала - злато на Божидар Андреев, сребро за Стилян Грозев и бронзови отличия за Атанаска Илиева и Даниела Пандова. Други 7 медала бяха спечелени в отделните класирания на изхвърлянe и изтласкване.

„Като цяло съм доволен от представянето на младите ни състезатели. Има още какво да се желае, но очакванията ни се оправдаха, всеки се опита да даде максимума от себе си. Не записахме нито една нула, в няколко категории останахме на косъм от медалите," заяви от Клайпеда веднага след края на българското участие старши треньорът Иван Иванов.

Шампионът Божидар Андреев и останалите млади български щангисти от последната ни група се завръщат в България в събота, 10 октомври с полет през Париж, който трябва да кацне на Терминал 2 на Аерогара София в 16.20 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай