45-г. училище по плуване в Сндански

45-г. училище по плуване в Сндански | StandartNews.com

Сандански. Спортният интернат в Сандански стана на 45 г. във вторник. На 2 септември 1969 г. е създадена базата по плуване в парковата зона на курортния град, която е първа по рода си в България. Само осем години след създаването си Сандански става домакин на Деветите балкански игри по плуване.

През своята история Спортният интернат се развива като средище на високо спортно майсторство, от който излизат републикански шампиони и медалисти, участници в национални, международни, световни и олимпийски игри. След основния ремонт, който приключи в началото на 2014 г. по проект за над 3 милиона лева, спечелен от община Сандански, интересът към плувните спортове се повиши. Деца се обучават целогодишно в двата плувни клуба "Вихрен" и "Сандански". Все повече родители от Сандански и региона желаят да запишат децата си на плуване поради обновената спортна база и изключително ползотворното влияние на плувните спортове върху здравето на подрастващите.

Кметът на общината Андон Тотев поздрави директора на плувното школо Нина Ръждева, всички треньори и възпитаници по случай годишнината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай