35 стотни не стигнаха на Лили за полуфинал на световното

35 стотни не стигнаха на Лили за полуфинал на световното | StandartNews.com

Само 35 стотни не стигнаха на талантливата българска атлетка Лиляна Георгиева, за да се класира за полуфиналите на 800 м на световното първенство за юноши и девойки старша възраст в Бидгошч (Пол). Тази сутрин Лили завърши на пето място в своята серия с 2:09,28 мин. Така тя остана на едно место след четирите които се класират по време за полуфиналите. Последната от този квартет Сайа Сеппа (Финл) е с време 2:08,94 мин. Финландската атлетка обаче е с 2 г по-голяма от българката.

Преди седмица Лили завърши четвърта във финала на 800 м на първото европейско първенство по лека атлетика за юноши и девойки младша възраст в Тбилиси. Тогава от медала я разделиха само 33 стотни.

Освен Георгиева България ще бъде представена в Бидгошч още от Иво Балабанов (3000 м стипълчейз), Диляна Минкина (1500 м) и Полина Макаева (диск). В първенството взимат участие 1500 млади атлети от 150 страни.

Форумът на младите таланти, който ще се проведе от 19 до 24 юли в България се излъчва от „Евроспорт". Зрителите ще могат да гледат първото предаване на живо в ефира в сряда, (20 юли) от 19:00 часа по Евроспорт 2. Световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки трябваше да се проведе в руския град Казан, но поради допинг-скандала с руската атлетика домакинството на града бе отнето, а състезанието беше преместено в Бидгошч, Полша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай