24 медии участваха в Държавното първенство по ски на Витоша

24 медии участваха в Държавното първенство по ски на Витоша | StandartNews.com

Най-добрите скиори сред журналистите си разпределиха общо 16 медала в различните възрастови групи на 52-то Държавно първенство, което се проведе в неделя вечерта на осветената писта "Витошко лале". В състезанието по гигантски слалом, което се проведе с любезното съдействие на "Витоша ски", участваха 38 журналисти от 24 медии. Трасето бе наредено от Калин Нешев ("Витоша ски").

В най-оспорваната възрастова група на мъжете до 45-годишна възраст най-бърз по трасето на гигантския слалом бе Константин Цанков (в. Телеграф), следван от Явор Василев и Диян Колев (ТВ7) в рамките на секунда и половина.

При жените от същата група титлата спечели Елена Гюрова (Нова телевизия), пред Вихра Сиромахова (БНР) и София Георгиева (БТА). Миналогодишният световен шампион от Швейцария в групата на мъжете старша възраст, Юлиян Стоянов (издателство "Лична драма" - на снимката), защити златния си медал и отново даде най-доброто време по трасето. В тази група второ и трето място спечелиха Николай Нешев от (Sportmedia.tv) и Пламен Вълков (в. "Стандарт"). Победителката в старшата група при жените, Веселина Маринова (сп. Меню) също се сдоби с нов смартфон, осигурен от партньорите на състезанието Мтел. Още от наградите, осигурени от Мтел, верига спортни магазини SLS на Rossignol и Bioderma спечелиха Надежда Чипева (в."Капитал") – 1-во място жени супер-старша възраст и Мария Горненска (БНР) - второ място в същата категория, както и Петър Горненски ("Горпрес) – 1-во място мъже супер-старша възраст. Втори в категорията 55+ при мъжете се нареди Тодор Шабански (БОК), а трети е Драгомир Драганов (СБЖ).

След състезанието имаше и стилен коктейл от Мтел. Журналистите останаха много доволни от перфектната подготовка на състезанието от "Витоша ски", като единствено бавната скорост на остарелия лифт забави старта на състезанието. Всички обаче си пожелаха много скоро лифтът да бъде сменен с нов, за да могат феновете на ските от София да използват максимално условията за ски, които ПП "Витоша" предлага. Наградите на призьорите връчиха Александър Богоявленски (председател на БСКЖ), Радослав Пеев (директор "Лифтови съоръжения" във Витоша, Албена Атанасова от Мтел.

Ежегодната проява, организирана от Българския ски клуб на журналистите с подкрепата на "Евроинс", е валидна за участие в световното първенство по ски за журналисти, което ще се проведе през февруари 2016г. в сръбския ски-център Копаоник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай