145 състезатели заявиха участие в 2016 в 2016 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open

145 състезатели заявиха участие в 2016 в 2016 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open | StandartNews.com

За втора поредна година Откритото първенство на България по тенис на маса ще привлече световния елит в този спорт в Панагюрище

145 състезатели от 24 държави са подали своите заявки за участие в международния турнир по тенис на маса 2016 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open, който ще се проведе за втора поредна година в Панагюрище. Участниците ще бъдат с 55 повече в сравнение с миналогодишното издание на турнира, като 18 от тях са сред топ 100 на световната ранглиста.

За титлата при мъжете ще се състезават 83 участници, а при жените заявилите участие са 62. Българските състезатели са общо 35, като сред тях се открояват имената на Теодор Александров и Красимира Йовкова, шампиони на България по тенис на маса за 2016 г., както и Кирил Попов, сензационно достигнал до четвъртфиналите на миналогодишния турнир. В състезанието, което ще се проведе от 24 до 28 август в Панагюрище, ще се включат още състезатели от Япония, Република Корея, Тайланд, Германия, Франция, Швеция, Белгия, Австрия и други. Международните участници са близо два пъти повече в сравнение с миналата година.

С награден фонд от 80 000 долара 2016 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open е вторият по големина турнир на Международната федерация по тенис на маса (ITTF) в Европа. 2016 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open ще се играе на 10 маси. Главен съдия и тази година ще бъде Мария Ципу от Гърция, а директор на турнира отново е Цветозар Христов. След като дебютира в световния календар на ITTF през 2015 г. като турнир от Challenge сериите, през 2016 ASAREL Bulgaria Open е вече в по-високия Major клас на ITTF World Tour. Наградният фонд от 80 000 долара е най-високият в света за турнир от Major-сериите и е втория по големина в Европа след турнира в Германия, който обаче е от по-високия клас Super series.

Генерален спонсор на турнира отново е „Асарел-Медет" АД, най-значимото и структуроопределящо предприятие за региона, а инициативният комитет както и миналата година, ще разчита на ползотворното партньорство с Министерството на младежта и спорта, Българската федерация по тенис на маса, Община Панагюрище и „Асарел-Медет" АД. Организатор на турнира е Сдружение „Асарел България Оупън" с председател Иван Александров и почетен председател проф. д-р Лъчезар Цоцорков, председател на Борда на директорите на „Асарел Медет" АД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай