100 българи се докоснаха до Фетел

100 българи се докоснаха до Фетел | StandartNews.com

Унгарски красавици вдигнаха адреналина до небето

В страхотно шоу се превърна събитието "Ферари Рейсинг Дейс" на пистата "Хунгароринг" в Будапеща, което бе част от програмата "Corse Clienti". В събота и неделя на трасето се проведоха кръгове от шампионата "черните кончета" - Чалъндж". Голямата атракция обаче бе четирикратният световен шампион от Формула 1 Себастиян Фетел. Германецът пристигна в неделя сутринта и уважи всички гости, които общо бяха над 15 000.

1600 от тях бяха заслужили работници от "Шел" в Цяла Европа. Компанията е партньор на "Ферари" от над половин век. Всички бяха облечени в червени тениски. 100 служители на световната компания за гориво пък дойдоха от България. Те останаха много доволни от грандиозното събитие. В събота българите се разходиха из боксовете, видяха подвижната лаборатория на "Шел". Те си направиха и много снимки на свети сантиметър от пистата.

Централната трибуна бе особено привлекателна. Там те можеха да се подкрепят с много лакомства. Като най-търсена обаче бе лимонадата, заради високите температури. Тя бе специално приготвена за случая. Разбира се, имаше как да се мине и без традиционното за Унгария ястие - гулаш. Сандвичите и сладките също бяха в изобилие, но за сметка на алкохола. Предвидливо организаторите не бяха купили много бутилки вино, въпреки жадните погледи. Всички гости имаха възможност да видяткак се сменя гума на болид от Ф1.

Някои дори се пробваха, като им засичаха време. Интересни бяха из боксовете на "Хунгароринг". По този начин маниаците се запознаха с работата на механиците, които играят втора, но сериозна роля в състезанията. Работата на пилотите също не бе подмината. Всеки можеше да изпробват уменията си в болида на Ф1 симулатор. За хората на действията имаше и възможност да опитат късмета си на картинг пистата.

Но всичко това засенчено от Себастиян Фетел. Той се появи с кордон от 5 коли. Всички фенове изпаднаха в екстаз при появата на четирикратният световен шампион. Повечето от тях веднага го нападнаха за селфита и автографи.
По-късно служителите на "Шел" имаха възможност по-спокойно да се видят и дори да побъбрят с него. Той ги поздрави за неуморната работа, която вършат и им пожела да са упорити, за да следват мечтите си.

"Радвам се, че съм тук сред Вас. Имах възможността да се запозная с много нови хора. Много ми е приятно да видя толкова усмихнати лица", каза им Фетел и след това започна да се снима с хората. Няколко български групи също успяха да се доредят за фото, въпреки че охраната на Себ му даваше зор да продължава с програмата. Фетел обаче се опита да уважи максимално тълпата. Той слезе и на пистата. Там Себ завъртя няколко обиколки първо с "Ferrari F12 Berlinetta". С нея той повози няколко щастливци на пистата.

Разбира се, Фетел направи и демонстрация с болида на "Ферари" от 2012 г. на "Хунгароринг", което бе най-чакано от феновете по трибуните и във ВИП-а. Немецът показа нагледно на пистата мощността на усъвършенстваните горива "Shell V-Power Nitro +. Запалянковците стигнаха до екстаз, след като Себ направи няколко така наречени "донъти". Звукът от въртящата се кола пък едва не спука тъпанчетата на най-близкостоящите, които въпреки болката не криеха радостта си. Накрая публиката започна бурно да ръкопляска и да вика името на Фетел. Шампионът от своя страна вдигна победоносно ръка. После германецът слезе от болида и взе няколко червени шапки на "Ферари", които разписа с маркер. Фетел тръгна към централната трибуна и мина под телената ограда дори с риск да скъса костюма започна да хвърля шапките за унгарските фенове, които едва не се избиха за тях. По традиция Ф1 върви с красиви жени. А такива имаше в изобилие на грандиозното събитие. Момичета с руси и черни коси, както и с широки усмивки нажежиха обстановката още повече.

"Радваме се, че Себастиан Фетел е тук и можем да разчитаме на него. Пристигането му в отбора се отрази много на мотивацията на екипа", поясни Майк Еванс, който е лидер на проекта на "Шел" за Формула 1.


Петер Пражки, който е генерален директор на компанията за Централна и Източна Европа също коментира събитието в Унгария. "За нас е чест, че Фетел се присъедини днес, за да награди служителите в търговски комплекси "Шел" за техните непрестанни усилия и отдаденост в работата. Радваме се на фантастично партньорство със "Скудерия Ферари", което продължава повече от 60 години, и събития като това показват значимостта на успешното ни сътрудничество.

Този уикенд демонстрира и колко усърдно работи "Шел", за да осигури на "Ферари" най-добрите горива и масла за успех на пистата. Вярвам, че хората, които обслужват нашите клиенти ще пренесат тази усърдност и на работното си място в бензиностанцията и ще я демонстрират на всички наши клиенти", разказа Пражки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай