ВИДЕО: Гришо: Получих добър урок

ВИДЕО: Гришо: Получих добър урок | StandartNews.com

Монте Карло. Григор Димитров загуби от Рафаел Надал четвъртфинала на Мастърса в Монте Карло. Въпреки това българинът бе много близо до това да отстрани шампиона на клей. Гришо поздрави испанеца след двубоя, като заяви, че той е един от най-добрите тенисисти в света. Хасковлията пък остана доволен от представянето си и добави, че очаква труден жребий другата седмица на турнира в Барселона.

"Тежка загуба, но днес дадох всичко от себе си. Поздрави за Рафа, той е изключителен тенисист и също така изключителен боец. Днес той показа не само, че е най-добрият на тази настилка, но един от най-добрите въобще. Чувствах се доста добре преди мача и по време на срещата бях много концентриран върху своята си игра. Да, той е Рафа, но в крайна сметка всичко се свежда до двубой на корта между нас двамата. Разбира се той притежава невероятни удари и прави какви ли не неща на корта, но като цяло даден тенисист трябва да си мисли какво той ще прави, а не противникът. Чувствах се уверен", коментира хасковлията, цитиран от tenniskafe.com.

"Въпреки че загубих първия сет, все пак запазих хладнокръвие и това ми помогна да спечеля втората част. В началото на третата се чувствах доста комфортно на корта. Всъщност дори започнах да се надигравам с него от основната линия, но мисля, че не трябваше да го правя толкова много. Получих добър урок", добави още Григор Димитров, който след това бе помолен да поговори и за схващанията в края на мача.

"Всъщност преди получавах такива още в края на втория сет, така че това си е прогрес", пошегува се Гришо.

"Виждал съм го как играе на различните настилки, така че знаех какво да очаквам. Както казах, беше труден мач. Опитах се да играя моята си игра, но не беше лесно. Опитвах се да се задържа и мисля, че играх добре. Представям се добре на клей, следващата седмица ще участвам в Барселона. Имам 1-2 дена да се възстановя и отново да стъпя на крака. Надявам се, че ще направя добра серия и там. Жребият ще е труден, схемата ще е по-малка и още в 1-2 кръг можеш да срещнеш клей специалисти, но пък от друга страна знаеш какво можеш да очакваш", каза още Гришо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай