Сърбия и Румъния с титли от турнира Тенис Европа

Сърбия и Румъния с титли от турнира Тенис Европа | StandartNews.com

Младите тенисисти на Сърбия и Румъния спечелиха титлите на сингъл от турнира в СК „ДЕМА", който бе от календара на Тенис Европа до 16 г и бе валиден за световната ранглиста. На финала при момчетата Стефан Милицевич (Сърбия) победи Мате Волкус (Унгария) с 6:7 (2), 6:2, 6:4.

При момичетата румънката Гаврила Оана надигра гъркинята Елени Кристофи с 6:3 и 6:2. По традиция турнирът, който е първия по рода си в България бе организиран перфектно от екипа на СК „ДЕМА". С него от клуба продължиха изпълнението на своята амбициозна лятна програма за организиране на турнири по тенис от различни категории и за различни групи участници. Участие взеха 84 състезатели от 14 страни.

Турнирът бе проведен със съдействието на БНП „Париба", Минерална вода „Девин", новата марка „Фибела Уейв" на ОМК и „Дарко-Алджида". Българските представители достигнаха до полуфиналите. Всички млади състезатели показаха силов, бърз, агресивен тенис и професионално поведение на корта. Представиха се, като почти изградени бъдещи професионалисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай