Гришо изпусна Надал в Монте Карло

Гришо изпусна Надал в Монте Карло | StandartNews.com

Монте Карло. Звездата на българския тенис Григор Димитров остана на миг от победата над Краля на клея Рафаел Надал (Исп).

Хасковлията загуби драматично на четвъртфинала на Мастърса в Монте Карло (2,4 млн. евро) с 2-6, 6-2, 4-6, след повече от 2 часа игра.

Решаваща за загубата на Гришо бе контузията, която получи при 4-4 в третия сет. Малко преди при поредното разиграване се скъса кордажа на бълганира и веднага след това Надал го проби за 5-4. Въпреки болките от контузията Григор спаси един мачбол на Рафа, но за повече не му стигнаха силите. Успехът е 45-и поред за Надал в Монте Карло, където е осемкратен победител в турнира.

Въпреки загубата Григор спечели публиката с отличната си игра. Двубоят бе изгледан от ложата от Принц Албер. Със спечелените 180 точки от турнира Гришо ще се изкачи до рекордното за български тенисист 27-о или 28-о място в световната ранглиста. От наградният фонд Димитров взима почти 62 950 евро. От Монако Григор заминава за Барселона, където от понеделник започва силния турнир от АТР в който ще участват още Надал, Ферер, Бердих, Монако, Алмагро и Давиденко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай