Гришо излиза за реванш срещу Флориан Майер

Гришо излиза за реванш срещу Флориан Майер | StandartNews.com

Монте Карло. Звездата на българския тенис Григор Димитров ще играе утре с Флорин Майер в мач от третия кръг на турнира от сериите Мастърс в Монте Карло. В мач от втория кръг днес Майер се наложи трудно над Роберто Баутиста – Агут (Исп) с 5-7 6-4 6-4. За Гришо това ще е трети пореден мач в Монте Карло срещу съперник, който не е побеждавал.

На старта Григор победи Ксавие Малис (Белгия), а във втория кръг се наложи над световния №10 Янко Типсаревич (Сърбия). Гришо и Майер са играли за последно през 2011-а в Мюнхен и то пак на клей, както е и в Монте Карло. Тогава германецът победи с мъка със 7-6 (4), 3-6 и 6-4. В момента Майер е №30 в световната ранглиста, а през сезона има 6 победи и 8 загуби. До Мастърса в Монте Карло той нямаше две поредни победи в един турнир през 2013-а. При успех Гришо може да играе на четвъртфинала с шампиона от последните 8 години в Монте Карло Рафаел Надал. Испанецът победи днес в мач от II кръг Маринко Матошевич (Австралия) с 6-1, 6-2.

За Рафа това бе 43-а поредна победа в Монте Карло. Достигне ли до мач с Надал българският талант със сигурност ще си осигури за първи път място в топ 30 на световната ранглиста, а също така и за сефте ще играе на четвъртфинал от Мастърс турнир. Междувременно ефектното отиграване на Гришо срещу Янко Типсаревич за 30-0 при 5:1 във втория сет, бе определено за „Ударът на деня" в традиционната класация на турнира в Монте Карло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай