Григор заряза имиджа на плейбой

Българинът спря дъха на феновете, написа ESPN

Григор заряза имиджа на плейбой | StandartNews.com

Световните медии са във възторг от нашия Гришо. "Григор Димитров заряза имиджа си на плейбой, за да уплаши доста Рафаел Надал, преди испанецът да достигне до полуфиналите в Монте Карло", написа AFP в кореспонденция от квартала на Монако.

"Наречен "Бейби Федерер" заради неоспоримия си потенциал, колоритният Димитров беше в центъра на вниманието повече заради информациите за връзка със Серина Уилямс и сега с Мария Шарапова, отколкото заради показаното на корта", продължава агенцията. "Когато той спечели няколко титли от Големия шлем, а това със сигурност ще се случи, може би именно този двубой ще се окаже в основата, въпреки поражението. Талантът на българина отдавна е известен, но начинът, по който се противопостави на Рафа, при това на "осиновения" от испанеца корт, бе спиращ дъха", добавя ESPN.

"Още на 17-годишна възраст Димитров взе сет на Надал в Ротердам, но буквално шокира Централния корт в Монте Карло с невероятен атакуващ тенис, разнообразна игра и мощни уинъри както от бекхенд, така и от форхенд", написаха пък редакторите на Tennis.com.

Следващата седмица най-добрият ни тенисист започва участие в Барселона (1 708 000 евро). Хасковлията ще почива в първи кръг, а във втори ще се изправи срещу намиращия се в много добра форма Томи Робредо или квалификант. Гришо се пуска на двойки заедно с Радек Щепанек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай