100 хиляди от КТБ за олимпийска титла

Шефът на банката Цветан Василев удвои досегашната премия

100 хиляди от КТБ за олимпийска титла | StandartNews.com

София. Чек за 100 хиляди лева ще връчи Корпоративна търговска банка (КТБ) на всеки български спортист, който спечели олимпийска титла на игрите в Лондон от 27 юли до 12 август. Досегашната премия от банката беше 50 хиляди лева и единственият й носител е олимпийската шампионка по гребане Румяна Нейкова през 2008 година.

Удвояването на сумата обяви лично шефът на КТБ Цветан Василев (на снимката) на специална церемония в зала "Универсиада". В нея бе отбелязана петата годишнина от инициативата "Голям чек". Досега КТБ е раздала 26 чека - за 14 световни титли, 11 европейски и една олимпийска на обща стойност 350 хиляди лева. На церемонията присъстваха световните шампиони по борба Елис Гури, Христо Маринов, Иво Ангелов, Станка Златева, грациите от ансамбъла по художествена гимнастика, спортната гимнастичка Ралица Милева, Любо Ганев. Но в център на внимание се превърна 6-годишната внучка на двойния олимпийски шампион по класическа борба Боян Радев. Малката Бояна, която вече е шампионка по ски, разцелува кръстницата си Стефка Костадинова и се ръкува с Цветан Василев.

В стегнатото си слово банкерът обясни, че политика на КТБ е да насърчава българските спортисти за техния труд, усилия, воля и мъжество. "Ще се радвам след олимпийските игри в Лондон да раздадем много чекове. Назрява и мнение в ръководството на банката да наградим не само шампионите, но и медалистите. Пожелавам много сили и късмет на нашите олимпийци и най-важното е да не забравят, че преди всичко са българи", завърши Цветан Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай