Шеф заложи дома си, спаси световен финал

Ще си сложа легло в "Арена Армеец", шегува се Богдан Николов

Шеф заложи дома си, спаси световен финал | StandartNews.com

София. Богдан Николов заложи дома си и всички имоти, които притежава, за да има и тази година световен финал по фристайл в София. Шефът на Българската федерация по мотоциклетизъм гарантира с имотите си заем от 680 хил. лева, а с парите плати таксата за състезанието в международната централа. Така и тази зима в "Арена Армеец" ще бъдат насипани над 1000 тона пръст за трасето, което бе обявено за номер едно в света за 2011 г.

"Ако не си върна заема, ще си сложа легло в "Арена Армеец", пошегува се Богдан Николов. "Когато се пореже, от раната на Богдан не тече кръв, а бяло-зелено-червено", похвали родолюбието на Николов шефът на европейската федерация Волфганг Сръб. Австриецът е в България за втория кръг от световния шампионат по мотокрос (МХ1 и МХ2) в Севлиево на 21 и 22 април. Д-р Сръб съобщи, че скоро и носителят на СК по ски Марсел Хиршер ще дойде да гледа мотокрос в Севлиево. Негов приятел е състезателят в МХ3 Матиас Валкнер.

На пресконференция в петък гостът обяви, че утрешното състезание е най-голямото по мотокрос в света с най-добрата писта "Горна Росица" и с най-силните състезатели. "Зная, че имате финансови трудности. Единственият човек, който може да помогне, е Бойко Борисов. Моята молба към българския премиер е да продължи да подкрепя мотоциклетизма", каза още Волфганг Сръб.

Във втория кръг от световния шампионат по мотоциклетизъм в Севлиево ще участва и местният любимец Петър Петров. 17-годишният талант кара за отбора на "Сузуки" в клас МХ2. Това е вторият фирмен пилот в историята на мотокроса у нас след Димитър Рангелов, който караше за "Хускварна" от 1980 до 1982 г.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай