Започна съревнованието за последната квота за Камп Ноу

Започна съревнованието за последната квота за Камп Ноу | StandartNews.com

Стартът на последния дванадесети регионален полуфинал на Фен Купа 2016 бе даден днес на стадион „Христо Ботев" (изкуствен терен) в Габрово. Отборите полуфиналисти са точно 32 и са представители на областите Габрово и Ловеч. Най-добрият сред тях ще спечели титлата регионален шампион и ще си осигури място в националните финали на турнира, където ще има възможност да премери сили с останалите 11 претендента за голямата награда – приключение зад кулисите на Камп Ноу с легендата Христо Стоичков.

Официалното начало на последния полуфинален кръг бе дадено от кмета на Община Габрово Таня Христова. „Добре дошли отново в Габрово. Посрещаме ви щедро, съвсем по габровски, с отлична обстановка и много усмивки. Сигурна съм, че днес тук ще има много горещи емоции и много студена бира, с която да ги охладим. Пожелавам на всички полуфиналисти спорна игра без контузии и силно се надявам шампионът да е от Габрово.". Освен г-жа Христова на сцената се качиха и председателят на „Постоянната комисия по младежта и спорта" към общината Пламен Панов и директорът на „Общински спортни имоти" Росица Бакърджиева. Всички те изразиха своята подкрепа към Фен Купа и пожелаха на участващите отбори успех и спортсменска игра.
Веднага след откриването се проведе и една от най-драматичните срещи за деня.

Това беше демонстративното дерби между отбора на община Габрово и сборен тим на местни футболни ветерани. Въпреки побелелите си коси, бившите футболисти показаха нагледно как се играе професионален футбол. Те надвиха безапелационно общинарите с 2 красиви попадения. Първото беше дело на ветерана на Янтра-Габрово и Етър-Велико Търново Пламен Илиев, а второто на Димчо Данов, който също навремето е играл в редиците на габровския Янтра. Публиката аплодира горещо и изявите на 71-годишния Васил Тачев и 70-годишния му съотборник Михал Михалев. Очевидно футболът тече във вените на семейство Михалеви, защото внукът на Михал, който гордо носи имената му, също е участник в турнира в отбора на „Шести участък" (Габрово).

След като почерпиха вдъхновение от изявата на ветераните, полуфиналистите се втурнаха по терените и мачовете започнаха. Още в първите срещи на стадион „Христо Ботев" в Габрово заваляха „щедри" голове. „ВМВ" наказаха „Тумбаците" с 4:2. „Непобедимите 2" оправдаха името си със зрелищна победа срещу „Куршумите" с 5:3. „МФК Булгари" победиха „АФК Гранат" с 4:1, а „Галатасарай" надвиха с 3:1 „Феникс Ловеч".

Дербитата от груповата фаза ще продължат до късно днес. Шоуто продължава и утре с оспорваните мачове от фазата на директните елиминации и раздаването на големите награди. Името на дванадесетия кандидат за Камп Ноу ще стане ясно утре веднага след финалния мач, който стартира в 13:00 часа. Снимки и още актуална информация можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай