Войни в "Титан"

Бадема и Пешо от Перник на "Армията"

Войни в "Титан" | StandartNews.com

София. Вътрешна война в "Титан" забави поне с ден сделката за ЦСКА. Димитър Борисов и Иво Иванов се изпокарали заради преговорите, научи "Стандарт". Дори охраните на двата боса вече се гледали накриво. Накратко - Иво Иванов е дипломатът, преговарящ с "Червени шампиони", и досега направи доста компромиси. Димитър Борисов обаче на няколко пъти променял мнението си, довериха от "Армията". Веднъж заявил, че няма да продава ЦСКА и клубът ще продължи с бюджет 4 милиона лева и настоящите футболисти. После пък шокирал с изявление, според което продължава да работи с пълна сила за варианта "Нефтохимик". Вчера сутринта дори се чу, че Борисов не вдига телефона си да подпише документите заедно с Иво Иванов. После обаче босът излезе със специална декларация, според която е упълномощил ортака си да преговаря и да подписва документи.

"Титан" пое ЦСКА през декември 2008 г. и реално изкара 4 цели сезона, плюс една половинка. Няма друго управление, при което "червените" да не са ставали шампиони. За този период тимът взе едва една купа и една суперкупа. На три пъти бе пропиляна уникална разлика пред втория в класирането. Най-големият резил е отказът от турнирите. Като плюс на "Титан" могат да бъдат отчетени двете участия в групите на турнира "Лига Европа". Предвид негативната статистика срещу "Левски" управлението на "Титан" може да мине успешно в графа "вечно дерби". ЦСКА записа по 4 победи и загуби срещу "сините", а веднъж мачът завърши 0:0. Головата разлика е 8:7 за "червените". "Титан" успя да извърти на треньорския пост Димитър Пенев, Любо Пенев, Йоан Андоне, Адалберт Зафиров, Павел Дочев, Гьоре Йовановски, Милен Радуканов (на два пъти), Дуци Симонович (в тандем с Димитър Пенев), Стойчо Младенов, като няколко луфта между назначенията обираше Сашо Борисов.

Междувременно още двама футболисти започнаха тренировки с ЦСКА от днес. Следобед на "Армията" се появи халфът Емил Гъргоров-Бадема. Той обаче побърза да уточни, че води подготовка, очаквайки трансфер в чужбина. Все пак не е изключено при оправяне на кашата Гъргоров да пристане на ЦСКА. В подобна ситуация е и Валентин Илиев. Иначе сутринта тренировки започна Петър Петров от "Миньор". Той има повече от скромна визитка, която включва и престой в "Монтана".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай