Ветераните на „розите" излъгаха бившите беройци

Ветераните на „розите" излъгаха бившите беройци | StandartNews.com

Ветераните на „розите" излъгаха бившите беройци – така познавачите на Цар Футбол коментираха изхода от финалното дерби на първия регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2015 в Града на липите. Тимът на старозагорския градоначалник Живко Тодоров - „Ел Галактикос", в чиито редици бяха бившия национал Гошо Гинчев, играл и в „Берое" и в Левски, и още куп бивши беройци, отстъпи на „Форест" (Казанлък) с 0:1.

В казанлъшкия тим пък 4-5 момчета са обличали фланелката на „Розова долина". Така „Форест", спечелил битката между общо 636 тима от областите Стара Загора и Сливен стана първият тим от Казанлък, с купата на регионални полуфинали, откакто стартира турнирът през 2003 година. Освен титлата, момчетата от „Форест" си осигуриха и място на националните финали, които ще се проведат във Велико Търново, в края на август, пред зоркия поглед на легендата Трифон Иванов.

Трофеят на шампионите връчи бившия защитник и капитан на Берое Ваня Джаферович, сега маретинг-директор на старозагорския отбор. Почетното трето и четвърто място останаха за двата сливенски тима - „Бодигард" и „Декотекс". Според традициите на Фен Купа, с индивидуални призове бяха отличени и играчът на шампионите „Форест" Иван Иванов – за най-добър вратар, Костадин Костадинов от тима на подгласниците „Ел Галактикос" – за най-атрактивен състезател. Отличието „отбор феърплей" отиде при регионалните шампиони от миналата година - „Дринк Тийм" (Стара Загора), които отпаднаха рано-рано.

За утеха техният централен нападател Милчо Танев се сдоби с невероятна награда от Joma. Благодарение на мощния си шут, със скорост 107 км/ч, той спечели оригинална фланелка на Берое подписана от целия екип на клуба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай