Успех за "Берое" след 2:0 с "Лудогорец"

Успех за "Берое" след 2:0 с "Лудогорец" | StandartNews.com

"Берое" победи с 2:0 "Лудогорец", в мач от първата шестица в А група, или 27-ми кръг на целия шампионат. Това е първият успех за

На стадиона в Стара Загора и двата отбора дадоха всичко от себе си. Георги Дерменджиев даде почивка на част от обичайните си титуляри, преди гостуването в София на 29 април. "Берое" използва максимално шанса си срещу разградчани, и заслужено стигна до победата, след силен мач пред своята публика.

Първото положение беше в осмата минута, когато след центриране на Андонов отдясно, Елиаш игра опасно с глава, но топката мина на половин метър над напречната греда. Още осем минути по-късно, интересна атака направи и "Лудогорец", Мишо Александров намери в наказателното поле Вандерсон, но Пиргов внимаваше.

Иво Иванов откри резултата в 38-та минута. Това се случи след центриране в наказателното поле на "Берое", Костадинов свали с глава, Елиаш бе блокиран първо от Мишо Александров, но топката попадна в Иво Иванов, който от непосредствена близост шутира силно във вратата.

Второто полувреме започна без промени в двата състава, а първото по-любопитно положение бе в полза на "Лудогорец". След един пряк свободен удар, Безяк игра с глава, но не намери очертанията на вратата.

В 61-та минута пък Берое нанесе втори страхотен удар, с красиво попадение на Атанас Зехиров. Той влезе на скорост в наказателното поле отдясно, бе изпуснат от Ангуло, а

Александър Александров не успя да направи добър шпагат, и топката влетя след силния шут на Зехиров в далечния ъгъл на вратата.

"Лудогорец" продължава да е убедителен лидер, с 55 точки, докато "Берое" настигна "Литекс", и е с 44 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай