Удариха "Локо" с 3 мача и 10 бона

Удариха "Локо" с 3 мача и 10 бона | StandartNews.com

Хвърлянето на банан не е расизъм, реши БФС

Очаквано наказание от 3 мача без публика, но изненадващо малка глоба - 10 000 лева, получи "Локо" (Пд) заради прекратеното градско дерби с "Ботев". "Канарите" печелят 3:0 мача служебно, реши резонно БФС.

И обоснова леката парична санкция с липсата на вина у клуба за канонадата от бомби и факли. Така "Локо" ще играе пред празни трибуни в реванша за купата с "Лудогорец" днес, а също така и в домакинствата на "Литекс" и на "Черно море" от плейофите. Изцепките на публиката на "Лаута", която води война с Коко Динев, не са рецидив, отсъди Дисципа, въпреки че клубът беше наказван вече три пъти. Иначе глобата трябваше да бъде 30 бона, заговори се дори за изхвърляне от групата. Аргументът - този път няма ударен полицай или длъжностно лице. На МВР обаче се препоръчва да разследва как е вкаран цял арсенал. Също така БФС помоли полицията да следи изкъсо ултрасите на "Локо" из цялата страна заради очаквани новия акции срещу Коко Динев.

Интересна формулировка беше дадена на липсата на наказание заради банана, хвърлен по Вандер Виера от "Ботев". "Никъде в правилника не е записано, че бананите и бонбонките са проява на расизъм", заяви говорител на Дисципа.
В "Ботев" си отдъхнаха, след като ракетните залпове на "жълто-черната" агитка в дербито донесоха общо наказание от 5000 лева. Така "канарите" ще играят пред публика в Коматево следващото си домакинство с "Левски" в шампионата.

Сашо Станков: Какво ли не преживяхме

Какво ли не преживяхме този сезон, заяви пред "Стандарт" треньорът на "Локо" Сашо Станков. "Клубът не носи вина", отсече спецът, но обеща да изпоти "Лудогорец"и без публика. "Познавам ги добре, ще се опитаме да ги отстраним. Пак казвам, достатъчно са класни и нямат нужда от съдийска помощ", добави Станков. Той не губи надежда, че лекарите ще вдигнат в последния момент Здравко Лазаров, Намуши и Аласан Н'Дайе.

Коко Динев подкупвал Нежния

Коко Динев се опитал да купи тартора на агитката Велин Терзиев - Нежния. Това разкри самият тартор на брифинг, с който отговори на обвиненията, че върти бизнес на гърба на отбора. "Динев ми предлагаше пари, за да карам фенове по мачовете. След като отказах, ми се обадиха, за да ми предложат работа в клуба. Аз отново отказах и накрая наглостта на този човек стигна до там, че изпрати хора да ме заплашват с физическа саморазправа", сподели Нежния, "Да, аз държа кафене на входа на стадион "Локомотив", имам договор с клуба и си плащам всичко дължимо. Изкарвам си парите с честен труд".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай