Туньо е емблема в Бразилия

Туньо е емблема в Бразилия | StandartNews.com

Любопитен футболен турнир за аматьори ще се проведе в Бразилия. Той ще е за Купата на Трифон Иванов. Освен мачлета на малки вратички събитието включва барбекю и бира. Надпреварата е организирана от местния сайт "Total Football", а причината да е кръстен на големия български защитник не е ясна.

Състезанието ще се проведе в Сао Пауло, като в него ще вземат участие 10 отбора, разделени в 2 групи от по 5 тима, а първите 2 от всяка група отиват на полуфинал. Барбекюто е главна част от цялото мероприятие, а организаторите насърчават играчите да играят под алкохолно въздействие. Любопитни са и наградите, свързани с футболисти, направили впечатление по време на Световното в САЩ 94. Има и още награди, свързани с български футболисти, като: Награда Христо Стоичков за Най-добър снайперист, Награда Йордан Лечков за Най-добър плешив играч, Награда Боби Михайлов за Най-изтъкнат вратар.

Други индивидуални призове ще бъдат Награда Олег Саленко: За голмайстор на първата фаза, Награда Томас Бролин: За най-активен играч в барбекюто, Награда Роже Мила: За най-възрастен голмайстор, Награда Диего Марадона: За най-добър допингиран играч, Награда Карлос Валдерана: За най-добра прическа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай