ЦСКА триумфира и в чалготека до зори (ОБЗОР)

ЦСКА триумфира и в чалготека до зори (ОБЗОР) | StandartNews.com

Шампионски парад с купата, но с малко фенове

ЦСКА спечели купата на България за 20-и път в своята история, след като победи във финала "Монтана" с 1:0. Финалът във вторник обаче е по-специален, защото "армейците" станаха първия аматьорски тим, който триумфира с трофея. Златният гол падна още в 12 минута, като герой за "червените" стана Станислав Маламов. Е, играчите на ЦСКА си заслужиха аплодисментите. Също и купона. След парада с купата всички играчи се пренесоха в столична дискотека, за да полеят постижението. Малко алкохол, наргилета и красиви момичета спомогнаха за големия купон, който Борко Галчев и компания си спретнаха. Барабани, тромпети и поздрави от диджея за играчите също вдигнаха настроението. Случайните присъстващи пък се бутаха за снимки. А предизвикателно облечени момичета се наместиха на сепаретата на футболистите. Естествено, те бяха с предимство. Вероятно някой от тях са и приятелки на играчите. Еротични танцьорки, облечени оскъдно с арабски мотив, също привлякоха вниманието. Белли денс танци и настроение от певеца

Тони Стораро докара нещата до завършен вид

ЦСКА обаче стигна до това благодарение на подкрепата на хилядите привърженици. Над 33 000 фенове по трибуните на "Васил Левски" спомогнаха шоуто на "червените" да бъде още по-впечатляващо. Във ВИП ложите пък се бяха настанили хора като Христо Стоичков, Кубрат Пулев, Йорданка Христова и други поддръжници и легенди на най-титулувания отбор в България. Северната трибуна показа за пореден път какво означава ЦСКА. С уникална хореография и неспирна подкрепа ехтеше целият стадион. Бомби, димки, факли - със сигурност ще донесат поредната глоба за "армейците". Но това няма значение. Няма значение дори играта на футболистите. Нищо нямаше значение във вторник вечер, освен всички тези 33 000 дошли да покажат за пореден път своята любов в най-тежкия период на клуба. "Червената" радост бе толкова истинска и непринудена. Шефовете на домакините се бяха подготвили с уникален открит автобус, за да може всеки да се докосне до своите герои и купата. След като бяха нужни повече от 40 мин на играчите да се нарадват на златните медали със своите фенове по стадиона, се стигна и до шампионски парад. Всички футболисти се качиха в открития рейс и в късните часове потеглиха бавно от централния вход на "Васил Левски", през Орлов мост до Народното събрание. С песни и факли над 500 останали привърженици съпроводиха момчетата на треньора Христо Янев до жълтите павета. Въпреки че по Европа подобни шествия се правят през деня в почивен ден, за да може повече привърженици да се насладят на шоуто.

Меле в "Г" помрачи "червения" успех

Брутално меле в сектор "Г" помрачи хубавата атмосфера и успеха на ЦСКА на "Васил Левски". Около 20 ултраси си раздаваха юмруци до оградата към сектор "В". Млатенето продължи над 10 минути и изнерви останалите в сектора. Дикторът на стадиона също не издържа и прикани хулиганите да спрат с грозните сцени. "Сега не му е времето и мястото да се разправяте", се чу от уредбата. След като се умориха, побойниците продължиха с подкрепата на "армейците" и с мача. Впечатление направи и слабата организация и контрол от БФЛ за финала. Привърженици изпълниха журналистическите ложи. Репортерите обаче останаха доста впечатлени от русокоса красавица, седнала най-отгоре под козирката. Интересен бе и фен, който някак си се бе озовал във ВИП ложите. Той пък дори запали факла точно пред погледа на Христо Стоичков и останалите гости.

Кметът Живков: Гологлав нещастник и престъпник

Кметът на Монтана Златко Живков изскочи от стадион "Васил Левски" побеснял след загубата от ЦСКА с 0:1 във финала за купата. Градоначалникът бе извън кожата си от действията на главния съдия Станислав Тодоров. "Гологлавият нещастник ни преби. Вие видяхте ли какво направи този престъпник? Защо не даде авантаж, бил международен съдия. Просто не проумявам защо Станислав Тодоров направи това. Какво трябваше да направим, за да изгони Борис Галчев? Предупредиха ме за 5 от шестте ни международни съдии. Няма да кажа кой е читав, че няма да ни го дадат на баража срещу "Поморие", отсече гневният кмет.

"Монтана" пусна Кокала

Треньорът на "Монтана" Емил Велев и клубът решиха да се разделят след загубения финал за купата на България срещу ЦСКА. Кокала призна, че няма намерение да води отбора в баражите за оставане в "А" група. "Реших, че нямам работа повече в "Монтана". Имам договор до края на месеца и няма да водя отбора в баража с "Поморие". Моята задача бе да класирам клуба в осмицата. Кой ще поеме "Монтана" не е моя работа", заяви Кокала пред "Дарик радио". Той ще получи и наказание за червения картон, който получи на финала, и няма да стои на пейката в последния кръг срещу "Славия".

Това е подвиг

заслужен с много кръв и пот", отсече халфът на ЦСКА Момчил Цветанов. "Само ние, отвътре, знаем през какво минахме тази година. Никой не вярваше в нас, но ние доказахме, че сме едно семейство и сме заедно. Днес хората бяха фантастични, когато излязохме, настръхнах. Христо Стоичков напълни стадиона преди два дни и ни пожела успех", каза още неуморимият Чико.

Невероятно усещане

е да играеш пред толкова много публика. Всеки футболист трябва да изпита това чувство", израдва се героят във финала Станислав Маламов, който вкара единственото попадение. "Бяхме единни като юмрук и постигнахме целта си. Феновете ни изстрадаха много, но сега имат повод за радост. Не съм имал колебания да приема предложението на ЦСКА, като разбрах кой се захваща с него. Веднага казах "Да" на Христо Янев", каза още Маламов.

Отборът е жив и има карма

заяви капитанът на ЦСКА Борис Галчев. "Радвам се, че спечелихме. През тази година доказахме, че пътят е в българските момчета. Ако си сменим фланелката и играем в друг отбор, няма да е същото. Публиката е 12-и играч всеки път. Радвам се много, че ЦСКА успя с тези футболисти, а не със Сульо и Пульо, с извинение, идват от Танганайка и не знаят какво правят тук", каза още сърцатият халф.

Липсваше ни майсторство

да реализираме гол", каза футболистът на Монтана Йордан Тодоров. "Допуснахме нелепа грешка при гола от статично положение. Знаехме какво ще направят, но не реагирахме добре. Нормално е да се почувстваме зле. Не ни достигна един гол. Въпреки това стана равностоен мач, не коментирам съдията", заяви бившият играч на ЦСКА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай