ЦСКА тръгва по модела "Литекс"

ЦСКА тръгва по модела "Литекс" | StandartNews.com

ЦСКА тръгва по модела на "Литекс" отпреди няколко години.

Това може да бъде обобщено от представянето на новия спортен екип, който ще води "червените" във "В" група. Новият директор Пламен Марков представи треньора Христо Янев с помощници Ивайло Петров, Владо Манчев и Душко Томаш.

Акцентът беше върху създаването на академия, която да захранва ЦСКА с таланти , като подмладяването ще започне още от този сезон.

Марков даде да се разбере, че ще е довереният и силен човек на Гриша Ганчев в ЦСКА.

На въпрос на "Стандарт" дали има гаранция ог Ганчев, той отговир, че няма как да се върне в ЦСКА, ако не е получил максимално ясни уверения замоментално завръщане в професионалния футбол и оздравяване на финансите.

Новият шеф в ЦСКА не пропусна да жегне старите си врагове в БФС, като се усъмни, че действат с еднакъв критерий към всички клубове и ги призова да бъдат еднакво строги и да спазват закона, така като са го направили за първи път с ЦСКА.

Помощник-треньорът на "червените" Ивайло Петров отправи молба към медиите да бъдат максимално толерантни към Христо Янев, като заяви, че никога не бил виждал толкова честен и прям човек.

Още утре ЦСКА започва лагер в Тетевен, като Янев не пожела да разкрие конкретни имена от селекцията преди да бъдат подписани договори. По неофициална информация на "Армията" ще се завърнат Стоян Колев, Александър Бранеков и други бивши кадри.

Първата контрола на "армейците" е с плевенския "Спартак", като мачът ще се играе в Тетевен на 10 юли (петък).

Осигурен е автобус, тъй като старият беше взет от кредитори. ЦСКА твърдо ще играе с "Лото" през следващите три сезон, стана ясно още на "Армията". Според Марков подборът на треньори и играчи за школата също ще бъде променен.  "Тръгваме от резултат 0:5. Ще е краят на ЦСКА, ако не се изкачим веднага в професионалния футбол", каза Марков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай